Start je auto met een iPhone

Rinspeed, een Zwitserse autotuner en engineering studio die elk jaar opnieuw op de autosalon van Genève iedereen verbaast met de gekste autoconcepten, houdt zijn reputatie hoog. Dit jaar wordt het de iChange, een éénzitter en elektrisch aangedreven sportwagen.

Het idee achter de iChange is volgens Rinspeed-baas Frank Rinderknecht dat wagens vandaag vaak een onnodig groot koetswerk meeslepen om soms tot zeven mensen te kunnen meenemen, terwijl de chauffeur er alleen in zit. De iChange kan twee passagiers meenemen en deze kunnen zijdelings achter de chauffeur zitten in aparte kuipstoeltjes Er zitten geen deuren aan de iChange. Het hele dak scharniert naar voren open, zodat je over de laag ingescheden zijwand in de cockpit kan kruipen.

Starten via de iPhone
Er zit geen contactsleutel en zelfs geen startknop in de auto. Die wordt indien nodig op het schermpje van de geïntegreerde Apple iPhone geprojecteerd. Die stuurt vanuit z'n eigen interface overigens ook de meeste andere functies van de auto aan.

De iChange is een volledig elektrische wagen. Voor de techniek daarvan tekende Siemens. De 150 kW motor (201 pk), gekoppeld aan een zesbak geleend van de Subaru rallywagens, stuwt de iChange in minder dan 4 seconden naar 100 km per uur. De topsnelheid ligt op 220 km per uur. De iChange haalt z'n energie uit lithium-ionbatterijen die via het stopcontact opgeladen kunnen worden. Hoe ver je daar mee komt, vermeldt Rinspeed niet.

De iChange is -net zoals die andere spectaculaire ontwerpen van Rinspeed- bedoeld als studieobject en niet als productiemodel.

Bekijk hier een video van Rinspeed

Bron: HLN.BE

 
 
 
 

Een reactie posten 0 reacties:

Een reactie posten