Uitzending Gemist de cijfers...

Enkele duizenden mensen maken sinds de lancering van Uitzending Gemist op mobiel gebruik van de nieuwe service. Sinds de lancering in december vorig jaar is de Uitzending Gemist applicatie ongeveer 15.000 keer gedownload. Ter vergelijking de Journaal applicatie voor de iPhone waarmee je het Journaal kan terug kijken op je iPhone of iPod touch is binnen twee weken 35.000 keer gedownload. In maart komt de Publieke Omroep met een iPhone applicatie van Uitzending Gemist. Eerst is nog de Blackberry aan de beurt, dan de iPhone en daarna de G1.

Inmiddels zijn er zo'n 130.000 legale en geïmporteerde iPhone 3G's in Nederland verkocht. Volgens een schatting zijn er zo'n 10.000 uit de VS geïmporteerde iPhone 2G's in Nederland en het marktaandeel van de iPod touch zou ook wel eens kunnen zorgen voor zo'n 60.000 kijkers van Uitzending Gemist. Wij denken dat er al gauw zo'n 200.000 potentiële kijkers zullen zijn via de iPhone en iPod touch.


Ter vergelijking: op een Nokia E71 ziet de Journaal uitzending er niet uit. De naamtitels van de geïnterviewden zijn onleesbaar en het beeld is onscherp en blokkerig. Op de iPhone ziet de uitzending er prima uit. Beide toestellen maakten gebruik van een 3G verbinding van T-Mobile.

 
 
 
 

Een reactie posten 3 reacties:

Jaques zei

Blackberry eerst? Wedden dat die Omroep directeuren een Blackberry hebben.

22:04

Anoniem zei

Dat het er niet uiziet op een Nokia komt denk ik door de Real player. Quicktime ziet er per definitie veel beter uit. Veel betere video codering.

22:15

Ron zei

Hoop dan wel dat ze bij Uitzending Gemist dezelde kwaliteit gaan gebruiken als de journaal vodcasts. Laatst had Uitzending Gemist een iPhone pagina voor de NPS gemaakt tijdens het filmfestival in Rotterdam en dat zag er niet zo best uit. Kan natuurlijk ook met de bansbreedte te maken hebben. Kiezen voor een codering die minder bandbreedte gebruikt. Ziet er minder uit maar kost ook minder aan dataverkeer. Hoop wel dat ze die iPhone applicatie geschikt maken voor een 3G verbinding want anders kan ik net zo goed op mijn laptop kijken.

22:31

Een reactie posten