Vodafone overweegt klacht verkoop iPhone

Nadat eerder deze week het Franse Orange de exclusiviteit op de iPhone verloor tijdens een rechtzaak aangespannen door concurrent Bouygues Telecom overweegt Vodafone een klacht tegen T-Mobile. De Franse uitspraak kan een precedent scheppen voor gelijkaardige situaties in andere landen in Europa zoals Nederland.

KPN gaat de exclusiviteitsdeal van T-Mobile en Apple voor de verkoop van de iPhone 3G niet aanvechten. Vodafone kijkt nog naar de mogelijkheid van een rechtszaak naar aanleiding van de uitspraak van een Franse rechter afgelopen week.

Omdat de Europese wetgeving in Nederland ook geldig is zou bijvoorbeeld KPN de Apple deal met T-Mobile kunnen aanvechten. Volgens een woordvoerder van KPN zien ze daar niets in. "Wij hebben zelf ook wel eens exclusiviteit op bepaalde toestellen. Het zou raar zijn als we dat zouden aanvechten."

Vodafone sluit een gang naar de rechter niet uit. "Onze juristen kijken er nog naar", aldus een woordvoerster. Op dit moment is het niet echt zinvol om T-Mobile aan te vechten maar bij de lancering van een nieuw model sluit Vodafone een gang naar de rechter niet uit.

T-Mobile heeft nog geen reactie gegeven op de uitspraak van de Franse rechter en de mogelijkheid dat Nederlandse providers T-Mobile uitnodigen in de rechtszaal. T-Mobile heft het exclusief verkooprecht van de iPhone in Nederland.

Volgens de Nederlandse Mededingingsautoriteit, de NMa, is het onrechtmatig verklaren van de iPhone-deal in Nederland 'niet aan de orde'.

Bron: Tweakers

 
 
 
 

Een reactie posten 0 reacties:

Een reactie posten