Inchecken met je iPhone

De digitale variant van de boarding pass is al enige tijd in gebruik bij een aantal Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen en voor KLM vluchten heb je vanaf morgen ook geen papieren instapkaart meer nodig. KLM en Air France hebben afgelopen half jaar de nieuwe vorm van inchecken uitgeprobeerd op vluchten tussen Amsterdam en Parijs.

Reizigers kunnen inchecken via internet. Je ontvangt via e-mail een barcode. Deze QR code is een matrix code. Een tweedimensionele barcode. De letters QR staan voor “Quick Response”. In deze barcode kunnen een groot aantal gegevens worden opgeslaan (Binair talstelsel (8 bits) tot Max. 2,953 bytes). Bij de gate van het vliegtuig laat je de code scannen en in combinatie met een geldig identiteitsbewijs geeft de code toegang tot de vlucht.

Na verloop van tijd zal de service ook toegepast worden op de meeste Air France-vluchten naar Europese bestemmingen vanaf Parijs.

Via qrcode.kaywa.com kan je, je eigen QR code maken voor een link, telefoonnummer, text of een sms.

Bron: ANP

 
 
 
 

Een reactie posten 1 reacties:

robert zei

Het is goed dat we niet meer nodig papieren instapkaart. De digitale versie van de boarding pass is een zeer goede zaak, Het was makkelijk en leuk om samen te gebruiken met inchecken vlucht

14:16

Een reactie posten