iPhone game nieuws van de GDC

Neil Young, niet de zanger maar iPhone game ontwikkelaar van ngmoco en voormalig medewerker van Electronic Arts zegt dat de iPhone een beter gameplatform is dan de Nintendo DS en de Sony PSP:

“because it’s connected. Always on, always with you, and location-aware.”

Hij deed deze uitspraak eerder deze week op de Game Developers Conference in San Francisco. Young is een oude rot in de game industrie en oprichter van Ngmoco:) een bedrijf dat zich volledig richt op de ontwikkeling van games voor de iPhone en de iPod Touch. Volgens Young zijn de graphics van de iPhone beter maar ook de game ervaring tijdens het spelen van een spel. Wel moeten software ontwikkelaars volgens Young meer gebruik gaan maken van alle snufjes die in de iPhone zitten zoals een directe verbinding met het internet. Young probeert kopers van zijn games aan zich te binden door regelmatig gratis updates te lanceren, in de hoop dat ze ook toekomstige nieuwe games gaan kopen zoals Rolando 2.

Electronic Arts de voormalige werkgever van Young maakte op de GDC bekend dat ze dit jaar 16 games voor de iPhone gaan lanceren:

Tiger Woods
Madden
NBA Live
Spore Creatures
Mystery Mania
Wolfenstein
American Idol
Command & Conquer
SSX
Connect Four
Battleship
Need For Speed
Sims 3
RISK
Monopoly classic
Cluedo


 
 
 
 

Een reactie posten 1 reacties:

Anoniem zei

Leuke blog, ik heb zelf ook een blog over iphone 5 aanbieding

19:06

Een reactie posten