iPhone mogelijk ook in Rusland

The Moscow Times publiceerde vandaag een bericht dat de iPhone aan het eind van het jaar ook in Rusland verkrijgbaar zal zijn.

Vorige week maandag waren Russische iPhone fans niet blij. Rusland kwam niet voor in de lijst van 70 landen die Steve Jobs liet zien tijdens de keynote. In een interview met CNBC vorige week kwam Jobs hier op terug en zei dat de iPhone mogelijk aan het eind van jaar ook in Rusland te koop zal zijn. "We just didn't have a chance to close [a deal] with Russia. And I think you'll see [agreements] happen later this year". Jobs wil een normale distributie overeenkomst sluiten met telecom providers in Rusland voordat de iPhone daar te koop is. Dit komt mede omdat er al 300.000 iPhones in Rusland zijn die verkocht zijn op de zwarte markt. Maandelijks kwamen er 20.000 iPhones binnen en de huidige verkoopprijs voor een 8GB iPhone is ongeveer $1000. In Nederland zijn ook al opkopers gesignaleerd die hier iPhones inkochten voor de Russische markt.

Twee van de drie grootste telecom providers in Rusland bevestigen dat ze in gesprek zijn met Apple maar ze hebben nog geen overeenkomst. Waar hebben we dat vaker gelezen.... Daarbij is er pas deze zomer 3G dekking in de 20 grootste steden van Rusland.

 
 
 
 

Een reactie posten 0 reacties:

Een reactie posten