iPhone of 3G iPhone?

Veel eigenaren van de eerste generatie iPhone zitten momenteel met een dillema. Heeft de upgrade naar de 3G iPhone wel zin?De oude iPhone is qua design en materiaal ook mooier dan de nieuwe 3G iPhone. De achterkant van de nieuwe iPhone is erg kras gevoelig en ook na een val zal de iPhone minder robuust blijken dan zijn voorganger.

De gratis upgrade naar de 2.0 software die begin juli uitkomt zal waarschijnlijk nog eerder draaien (na het hacken van de software) dan dat de 3G iPhone op de markt (11 juli) zal verschijnen.

Het nieuwe model is dan wel sneller en heeft GPS aan boord maar om die GPS goed te gebruiken moet er wel eerst software gekocht worden. Die software is op dit moment nog in ontwikkeling en het is nog maar de vraag of die software in de Appstore komt.

De verbeterde gebruiks en stand-by tijd in het nieuwe model zijn leuk maar met mijn huidige iPhone haal ik soms met gemak een week stand-by (zie foto) met een paar uur bellen en wat video clipjes kijken. Met de 2.0 software zal dit alleen maar verbeteren. De 3G iPhone verbruikt aanzienlijk meer dan het oude model. Jobs waarschuwde daar vorig jaar nog voor. In Amerika is er een ander probleem. Het 3G AT&T netwerk kan 3.6 megabyte per seconde aan. Waarschijnlijk is de iPhone gelimiteerd tot 1.8 megabyte per seconde. Niet omdat hij de snelheid niet aankan maar dat heeft te maken met de accu die in de iPhone zit. Veel bandbreedte gebruikt namelijk heel veel stroom. De gemiddelde snelheid zal rond de 1.4Mbps liggen.

MobileMe de nieuwe (betaalde) internet service van Apple is ook te gebruiken met een eerste generatie iPhone.

In eerste instantie zal het dus alleen gaan om verbeterde snelheid.

 
 
 
 

Een reactie posten 0 reacties:

Een reactie posten