iPhone hulpmiddel bij meer Universiteiten

Hoogleraren kijken met argusogen naar de introductie van de iPhone en iPod Touch op de Campus. Geven we onderwijs aan denkers of aan gadget gebruikers? Het gebruik van mobiele technologie in het onderwijs staat nog in de kinderschoenen maar na de de ACU de Abilene Christian University volgen steeds meer Universiteiten die de online werktool gebruiken. Universiteiten kunnen via een portal eenvoudig content aanbieden voor studenten waar ze informatie kunnen vinden over lessen die zijn uitgevallen, wijzigingen in het rooster, E-mail, informatie opzoeken op een digitaal black board of gewoon het menu van het restaurant.

Apple heeft hierdoor een grote voorsprong op de concurrentie. Door de "monopolie" op de Universiteiten kunnen ze uitkijken naar decennia van technologie aankopen door studenten die hoogstwaarschijnlijk Apple kiezen. Apple wil niet aangeven hoeveel Universiteiten er zijn voorzien met het nieuwe studie middel. Volgens Greg Joswiak, vice president marketing van de iPod en iPhone wil Apple ook niet andermans nieuws bekend maken. Ook wil hij niet bekend maken wat voor kortingen er zijn gegeven aan de Universiteiten.

Omdat de iPhone 3G en de iPod Touch altijd in verbinding kunnen staan met het internet ook tijdens het betoog van een Hoogleraar bestaat wel het gevaar dat de iPhone interessanter is dan de aangeboden lesstof. Je zou dus kunnen zeggen dat de hoogleraren er ook een nieuwe uitdaging bij hebben gekregen. Als na 10 minuten de helft van de studenten in het scherm van hun iPhone zit te staren dan is er dus iets niet goed.

Volgens Kyle Dickson, een van de initiatief nemers voor de introductie van de iPhone en iPod Touch op de Abilene Christian University in Texas is dit de toekomst. Op de Universiteit zijn afgelopen zaterdag meer dan 600 iPhones en 300 iPods aan studenten uitgereikt. Volgens Dickson nemen studenten ook liever een iPhone mee dan een laptop en ze zijn er al aan gewend om altijd een mobiele telefoon bij zich te hebben.

De Universiteit van Maryland, de Christelijke Universiteit van Oklahoma, de Christelijke Abilene Universiteit in Texas en de Freed Hardeman Universiteit in Tennessee geven studenten bij aanvang van het nieuwe studiejaar een iPhone 3G of een iPod Touch. Andere Universiteiten zoals Stanford zijn nog bezig met de verkenning van het nieuwe leermiddel. Ze hebben wel een bedrijf ingezet voor het ontwerpen van toepassingen zoals een campus kaart en gids voor de iPhone. Vorig jaar werden er al 700 iPhones geregistreerd op het netwerk van de Universiteit.

Op het Institute of Technology in Massachusetts zijn ze iets minder te spreken over de iPhone. Als provider AT&T een beter netwerk zou kunnen aanbieden dan hadden ze tenminste 1000 iPhones kunnen uitleveren aan studenten in het nieuwe studiejaar.

De Universiteit van Maryland zit ook nog in een verkennende fase. Ze hebben 150 studenten een iPhone 3G of een iPod Touch gegeven en willen aan de hand van hun ervaringen toetsen of dit nieuwe middel op een later moment voor de alle studenten van de Universiteit kan worden ingezet.

Op elke Universiteit waar studenten kiezen voor de iphone 3G moeten ze zelf de kosten van het abonnement betalen. Bij het contract zit ongelimiteerd data verkeer. Op de campus zelf kunnen studenten contact leggen met wifi netwerk van de Universiteit. De laatste optie is populairder omdat de accu van de iPhone 3G dan langer mee gaat.

Bron: New York Times

 
 
 
 

Een reactie posten 0 reacties:

Een reactie posten