update over 2.0.2 update

Jennifer Bowcock woordvoerder bij Apple vertelde USAToday vorige week dat de software update "communicatie met het 3G-netwerk verbetert". Op technische details wilde zij niet ingaan. Dat doet een bron binnen AT&T wel volgens een bericht op appleinsider gaat het om een probleem met het energiebeheer van de 3G chip. Het energiebeheer is zeer belangrijk om een een goede verbinding te houden met het netwerk.

Als de iPhone 3G te veel gegevens van de 3G (UMTS) zendmast vraagt gaat het mis. In combinatie met andere 3G toestellen moet de mast dan teveel data verzenden en raakt overbelast. De doorvoer van het dataverkeer van de mast in combinatie met slecht energie beheer in de iPhone verhinderen een goede doorstroom van gegevens vanaf de UMTS zendmast. Op die manier kan de mast niet de volle beschikbare bandbreedte gebruiken en gaat compenseren met als gevolg een slechter ontvangst.

Om die rede heeft AT&T een SMS verzonden aan iPhone 3G eigenaren om zet te vragen om de update naar de 2.0.2 firmware te installeren. AT&T had ontdekt dat er bij UMTS zendmasten gebruikers met een iPhone die 2.0, 2.0.1 en 2.0.2 firmware gebruiken het energiebeheer probleem van de 2.0.2 firmware ook aantast.

Het wachten blijft nog steeds op de grote 2.1. update die volgens Steve Jobs in september uitkomt. In die update worden waarschijnlijk de problemen met het ontvangst verholpen.

Bron: appleinsider

 
 
 
 

Een reactie posten 0 reacties:

Een reactie posten