iPhone 3G ontvangst problemen: een update

Apple heeft toegegeven dat er in de recente 2.0.2 software update verbeteringen zitten voor het ontvangst van de iPhone 3G. Er zijn veel berichten in forums dat die update geholpen heeft maar ook mensen die blijven klagen over het slechte ontvangst van de iPhone 3G in gebieden waar gewoon 3G dekking is en dat is in Amerika niet veel. 90% tot 95% van het land heeft geen 3G dekking. Die klachten over het 3G bereik zijn dus niet zo heel vreemd. Dit blijkt ook uit onderzoek van Wired.

In een e-mail heeft Steve Jobs eerder al aangegeven dat er een update komt in september die de problemen gaat verhelpen. Infineon heeft verklaard dat de chip die in de iPhone zit ook in Samsung toestellen gebruikt wordt en daar zijn geen problemen mee. Het wachten is voorlopig op de 2.1 software update die in september uit komt en betere 3G dekking door providers wereldwijd. Want daar lijkt toch een deel van het probleem te zitten ook als je naar Japan kijkt. In Japan zijn er nog steeds geen ontvangst problemen met de iPhone 3G. Dit hebben wij via meerdere bronnen vernomen. Het Japanse 3G netwerk is al jaren in gebruik en daar is de 3G dekking gewoon goed. Ze hebben in Japan ook geen EDGE netwerk.

Een wetenschapper aan de Universiteit van Gälve in Zweden toont in een onderzoek aan dat de ontvangst van de iPhone 3G niet goed is. Uit zijn onderzoek blijkt dat de iPhone 3G niet zo gevoelig is voor het 3G signaal als andere telefoons die 3G ondersteunen. De nominale gevoeligheid ligt zelfs onder de standaard voor 3G telefoons. Het komt er op neer dat de iphone 3G sneller de verbinding verliest met de 3G zendmast van de provider dan andere 3G telefoons. Een Zweeds dagblad heeft onderzoek gedaan naar de antenne van de iPhone 3G en die blijkt goed te zijn.

Het Agentschap Telecom doet in Nederland vaak steekproeven naar de kwaliteit van de 3G netwerken. Eerder dit jaar is dat nog gedaan en toen kwam KPN als beste uit de test. Gevolgd door Vodafone.De exacte scores van T-Mobile en Orange, ook beide geslaagd voor de umts-test, zijn destijds niet bekend gemaakt. Maar beide netwerken nu dus een voldoen aan de wettelijke normen.

Gisteren hebben we een indicatie proberen te geven hoe het netwerk van T-Mobile er na de samenvoeging met het Orange netwerk uit gaat zien. Uit veel reacties die we per mail hebben ontvangen blijkt toch vaak onwetendheid over de dekking van het 3G netwerk de boosdoener te zijn. We citeren er een: "en ik maar denken dat mijn iPhone kapot is".

 
 
 
 

Een reactie posten 0 reacties:

Een reactie posten