Dell wil concurrentie aangaan met iPhone

Dell heeft bekendgemaakt dat er plannen zijn om op termijn Apple te gaan beconcurreren op smartphonegebied, om precies te zijn met een iPhone-achtig apparaat. Details ontbreken echter nog geheel.

Op korte termijn hoeven er nog geen bewegingen in die richting verwacht te worden, zo vertelde Michael Dell woensdag ten overstaan van een gehoor van investeerders, schrijft Reuters. De Dell-ceo was hoofdzakelijk ontwijkend in zijn antwoorden, maar vertelde uiteindelijk dat het bedrijf aan kleinschermige apparaten gaat werken. Toen de hamvraag kwam of er daarbij aan een concurrent van Apples iPhone moest worden gedacht, antwoordde hij de vraagsteller dat er mettertijd steeds kleinere apparaten van Dell-huize zullen verschijnen, 'met de mogelijkheden van het apparaat waaraan u refereert'.

Eerder maakte het bedrijf al duidelijk dat het de concurrentie met Apples iPod aan wilde gaan en mogelijk verschijnen al begin volgend jaar de eerste producten, samen met een muziekwinkel. Vermoedelijk functioneert die release als een lakmoesproef voor Dells levensvatbaarheid op nieuwe markten, aangezien het bedrijf twee jaar geleden na nog geen jaar zijn Ditty-mediaspeler al van de markt haalde wegens tegenvallende verkoopcijfers.

Bron: Tweakers en Reuters

 
 
 
 

Een reactie posten 0 reacties:

Een reactie posten