simlock vrije iPhone 2G of 3G?

Een vaak gestelde vraag: moet ik nu een 2G of een 3G kopen?
Wat zijn de beste en goedkoopste opties?

Tweedehands:

In Nederland liggen de tweedehands prijzen momenteel rond:
€ 350,00 voor een 8GB iPhone 2G
€ 450,00 voor een 16GB iPhone 2G
Deze bedragen zijn ongeveer gelijk gebleven met onze peiling eind juni. Voordeel is dat je met iedere provider kan bellen en ook gebruik kan maken van push e-mail sinds de 2.0 firmware update. Er zit geen gps in maar locatie bepaling via gprs werkt ook redelijk. Daarbij kan je met de ingebouwde GPS in de iPhone 3G vooralsnog weinig. 3G is leuk maar als je in een gebied zonder 3G dekking woont is het de moeite niet waard om te upgraden.

Buitenland:

Een simlock vrije 8 GB iPhone 3G kost op marktplaats ongeveer € 650 terwijl deze in Italië €499 en in België €525 kost.
Wij hebben in België een maand geleden bij twee Apple Stores een iPhone 3G besteld maar na de bevestiging van de bestelling nooit meer iets vernomen. Via reacties per e-mail kregen wij eerder al te horen dat de "Belgen" liever niet de iPhone 3G aan Nederlanders verkopen. Vooral in Mobistar winkels schijnt het nogal eens mis te gaan. Inmiddels is er een levendige handel met Italië ontstaan. Wij horen ook dat chauffeurs van transport bedrijven die regelmatig naar Italië rijden met bosjes simlock vrije iPhones 3G terug komen. 20 iPhones "importeren" brengt al gauw € 3000 winst op. Wij spraken met een transporteur die 2 keer per maand een vrachtje mee neemt en daarmee minimaal € 6000 per maand aan extra bijverdiensten binnen haalt. Volgens zijn zeggen gaat het op bestelling en bij thuiskomst uit Italië zijn ze binnen een paar uur verkocht. Het inkopen van de iPhones schijnt langer te duren. De Duitsers zijn er inmiddels ook achter.

Abonnement:

Een 8GB iPhone 3G via T-Mobile kost minimaal € 825,00 met het goedkoopste abonnement. Dat lijkt veel maar voor dat extra geld (€175) heb je wel 2 jaar onbeperkt (snel) data verkeer, belminuten, sms'en, gebruik van hotspots en visual voicemail. Tenzij je meteen de simlock wil laten verwijderen dan ben je 120 euro extra kwijt.
Maar dit kan ook na:
3 tot 6 maanden voor €90
6 tot 9 maanden voor €70
9 tot 12 maanden voor €50
En na een jaar is het gratis. Maar dan is je garantie al verlopen en ligt er weer een nieuwe iPhone in de winkel. Terwijl je contract dan nog een jaar loopt. Het leven van een iPhone eigenaar is duur...

 
 
 
 

Een reactie posten 3 reacties:

Anoniem zei

Ik heb een 2G gekocht voor 325 euro en die was nog bijna nieuw. Ben er blij mee en heb prima 2G ontvangst via KPN

10:56

Anoniem zei

Je kan na een jaar je contract met T-Mobile ook afkopen. Dat kan met de restwaarde van je iPhone. Je neemt dan weer een nieuwe iPhone met een nieuw contract. Laten we hopen dat KPN dan eindelijk met de iPhone komt. Of zijn ze nog steeds in gesprek?

17:09

Anoniem zei

KPN krijgt de iPhone niet, T-mobile heeft het alleenrecht in NL voor de komende jaren. KPN krijgt nu exclusief de Nokia N96... *krekels*

09:17

Een reactie posten