iPhone kan HD aan

Volgens Gizmodo kan de iPhone HD aan. Een iPhone zou 1080P video hebben afgespeeld zonder problemen. Niet dat het enig zin heeft om HD op zo'n klein scherm te kijken maar het is handig als bijvoorbeeld iTunes HD Televisie programma's gaat aanbieden. De iPhone en de ipod Touch kunnen het direct verwerken en er is dus geen conversie nodig.

Bron: Gizmodo


De infineon X-GOLD 608 chip die in de iPhone zit ondersteunt ook DVB-H. Dit bleek na onze zoektocht of de chip in de iPhone 3G ook te updaten is. DVB-H is digital Video Broadcasting voor mobiele telefoons. Dit is op dit moment de standaard en het signaal is getuned voor mobiel gebruik. Dit heeft voornamelijk met het energieverbruik te maken. Met deze techniek is het mogelijk op mobiele telefoons televisiebeelden of multimedia te ontvangen. KPN heeft in Nederland de mediarechten voor DVB-H. Op dit moment zijn al enkele Nokia-telefoons uitgerust met de DVB-H-functie. Maar de iPhone kan het dus ook aan.


Via T-Mobile kan je ook TV kijken op je mobiel maar dit werkt i.v.m. de rechten niet via DVB-H maar via een data verbinding via internet. De telecomprovider biedt toegang tot Nederland 1 en 3, RTL4, SBS6 en en MTV. Kijkers ontvangen de beelden via de mobiele breedbandverbinding UMTS/HSDPA. Dit is vooralsnog niet op een iPhone te zien.

Met een iPhone zou je via iTunes (webcast) wel uitgezonden uitzendingen van het Journaal of RTL Nieuws kunnen kijken maar vanwege de rechten is dit waarschijnlijk nog niet mogelijk.

 
 
 
 

Een reactie posten 0 reacties:

Een reactie posten