oplossing mail bug in iPhone 2.1 firmware

Vorige week schreven we al over de mail problemen sinds de nieuwe 2.1 firmware update en de afgelopen week hebben we een aantal testen gedaan waaruit blijkt dat de bug in de 2.1 firmware problemen geeft bij het ophalen van e-mail bij zowel de eerste generatie iPhone en de iPhone 3G. Dat de accu veel langer mee gaat sinds de 2.1 firmware update is dus ook niet zo heel gek.

Het in de achtergrond ophalen van mail kost de iPhone energie. Maar omdat het in de achtergrond ophalen van e-mail niet meer gebeurt sinds de 2.1 update gaat de accu stand-by tijd al gauw een halve tot een dag langer mee. Wij hebben dit getest met meerdere iPhones van zowel de eerste generatie as de iPhone 3G.

Sommige gebruikers van een Exchange account kunnen niet meer via de push functie mail ophalen tijdens de stand-by stand maar ook niet via een ingestelde tijdsinterval van bijvoorbeeld om de 30 minuten. Als je de push functie inschakelt gebeurt er helemaal niets. Voorheen hoorde je direct na het versturen van een test mail naar je iPhone een notificatie geluid maar de mail komt pas binnen als de iPhone uit stand-by stand komt of als je hem weer gebruikt. Dat is ook het moment dat je het notificatie geluid hoort dat er een nieuwe e-mail is.

Bij een Yahoo of een Gmail account gebeurt precies hetzelfde.


Het compleet wissen en restoren van de iPhone verhelpt de bug niet en ook niet een restore zonder backup. Maar na lang zoeken blijkt bij de iPhone 3G het herstellen van de netwerkinstellingen te helpen! Na het herstellen herstart je iPhone 3G en werkt het weer. Ga hiervoor naar:

Instellingen, Algemeen, Stel opnieuw in, herstel netwerkinstellingen

Of de stand-by tijd nu veel minder zal zijn nu de mail weer werkt op de iPhone's die er bij ons last van hadden weten we nog niet. We willen dit zo snel mogelijk delen omdat er veel mensen zijn die er last van hebben. We komen hier later op terug.

De gemiddelde iPhone gebruiker zal deze bug niet zo snel opmerken maar een zakelijke iPhone gebruiker zal door deze bug veel e-mail missen op een dag. Daarbij is de iPhone niet meer betrouwbaar wat e-mail betreft dus nu maar hopen dat de 2.2 update snel uitkomt. Apple is inmiddels op de hoogte van het probleem.

 
 
 
 

Een reactie posten 1 reacties:

Unknown zei

Helaas werkt het maar even, als je iphone uit geweest is moet je het weer opnieuw doen. Soms ook nadat die aan itunes gehangen heeft.

16:31

Een reactie posten