copy-paste zonder bronvermelding

Wie blogt of een website over de iPhone heeft begint niet veel zonder het overnemen van berichten van andere websites of delen daarvan. Dat doen wij ook (met bronvermelding) maar sinds enige tijd worden berichten van onze site die we zelf schrijven gewoon overgenomen op een iPhone website. Dat is prima maar helaas gebeurt dat zonder bronvermelding. Op e-Mail krijgen we helaas geen reactie dus daarom maar via deze weg. Weten we tenminste zeker dat ze het lezen als ze weer op zoek zijn naar het volgende copy-paste bericht ;) En voor de goede orde: Het overnemen van berichten die wij zelf hebben geschreven zonder bronvermelding is inbreuk op het auteursrecht.

P.s. wij gaan niet uit van kwade opzet maar willen gewoon verwarring voorkomen.

 
 
 
 

Een reactie posten 4 reacties:

Anoniem zei

Geen kwade opzet? Wat heeft het voor zin dat zij berichten 1 op 1 overnemen terwijl jullie het al hebben. Laten ze zelf eens creatief zoeken naar iets nieuws. Zie daar alleen maar berichten die zijn overgenomen.

Wat juist leuk is dat jullie en de iphoneclub niet dubbelen wat berichten betreft tenzij het groot iPhone nieuws is. Dat zie ik als iPhone freak als een toevoeging. Niet nog een website waar je nog eens berichten leest die je al gelezen hebt. Het is jammer als daar zo'n stoorzender tussen zit.

01:00

Anoniem zei

Ze kunnen natuurlijk ook gewoon de bron een keertje vergeten zijn....

01:19

Anoniem zei

Naja inbreuk op auteursrecht... dan moet je het maar niet online zetten.

08:57

Anoniem zei

Ze hebben het nu wel geleze,nwant nu staat er oner hun berichten 'Bron: Iphoneniewsblog' (niet iphonenieUwsblog :p)

18:20

Een reactie posten