iPhone in plaats van Leica of Canon 40D

Professionele fotografen laten steeds vaker hun fototoestel thuis en gaan op pad met een iPhone. De iPhone 3G is handig in gebruik voor candid snap shots. Voordeel ten opzichte van een grote camera is ook dat mensen vaak verlegen worden als ze ineens in een grote lens kijken. Ondanks dat de iPhone gebruik maakt van een 2.0 pixel camera zonder flits zijn er prachtige foto's te vinden op het internet die gemaakt zijn met een iPhone.

Een goed voorbeeld van een fotograaf die de iPhone gebruikt is fotograaf Greg Schmigel. Op zijn website staan foto's die zijn gemaakt met een iPhone. Schmigel maakte eerst gebruik van een Canon 40 D en een Leica D Lux-3 maar sinds de aankoop van de iPhone laat hij ze thuis. Vanwege copyright kunnen we helaas geen foto's van hem laten zien. Maar via deze link zijn ze te bekijken.

Onlangs zijn ook de winnaars van de iPhone Photography Awards bekend gemaakt. Tussen de ingezonden foto's zitten veel prachtige voorbeelden van foto's die met een iPhone zijn gemaakt. Als je dus een prachtige foto maakt met je iPhone bewaar hem dan voor de iPhone Photography Awards 2009. Je hebt tot 21 maart 2009 de tijd om foto's in te sturen via deze link.

Bron: justwhatisee.com, ippawards.com en iphoneatlas

 
 
 
 

Een reactie posten 0 reacties:

Een reactie posten