Apple en iPhone nieuws

Grote koppen op diverse Nederlandse websites vandaag: "Apple verlaagd de iPhone productie met 40%", "Apple gaat productie iPhone drastisch verlagen" en "Apple schroeft productie iPhone 3G flink terug". Mooie koppen maar het is slechts een analyse van marktanalist Craig Berger van Friedman Billings Ramsey. Hij denkt dat de iPhone-productie in het vierde kwartaal van dit jaar zal gaan tegenvallen. In zijn analyse spreekt hij van 40% minder dan het vorige kwartaal. Dat Apple eind september al de doelstelling van dit jaar, de verkoop van 10 miljoen iPhones heeft gehaald staat er niet bij.

Bron: alleyinsider


Vertrek Fadell bij Apple

Tony Fadell, senior vice president van de iPod-divisie vertrekt bij Apple. Hij zal vervangen worden door voormalig IBM-directeur Mark Papermaster. Papermaster kwam vorige week in het nieuws omdat IBM hem door zijn vertrek naar Apple wil aanklagen. Volgens de Wall Street Journal verlaat Fadell Apple om persoonlijke redenen. Fadell heeft de iPod "uitgevonden" toen hij nog bij Philips werkte. Philips zag er niets in maar Apple wel. Fadel was ook betrokken bij de ontwikkeling van de iPhone. Fortune heeft onlangs Fadell nog als mogelijke opvolger van Steve Jobs genoemd.

Bron: Wall Street Journal

Mac platform onder vuur

Het succes van de iPhone zorgt ervoor dat malware-makers zich eerder op het Mac-platform gaan richten. Dat is de verwachting van Graham Lee, senior Mac engineer bij Sophos. Geen nieuws want beveiligings-experts roepen dit al jaren. Dit heeft er voornamelijk mee te maken dat het marktaandeel van Apple klein is. Maar door de komst van de iPhone en de grote populariteit van het Mac platform zou dit wel eens kunnen veranderen. Als je de iPhone meetelt in het marktaandeel van Apple dan ligt dit op dit moment boven de 11 procent. Tijd dus voor Little Snitch voor de iPhone en het kan altijd nog erger. Dat is waarschijnlijk ook de rede waarom vice president consumenten producten bij Symantec een Apple MacBook Pro gebruikt.

Bron: Techworld

iPhone steeds populairder als game platform

Volgens de Los Angeles Times zijn er inmiddels meer dan 1700 games beschikbaar voor de iPhone. 25 procent van de iPhone-bezitters heeft sinds de lancering van de App Store in juli een spel gedownload. Dit lijkt niet veel, maar dit is meer dan vier keer zoveel als de zes procent van eigenaren van andere mobiele telefoons.
Bron: LA Times

 
 
 
 

Een reactie posten 0 reacties:

Een reactie posten