Nu.nl applicatie nu in de App Store

De iPhoneclub had afgelopen weekend al een prelaunch-review van deze applicatie maar de Nu.nl applicatie is vanaf nu te downloaden in de App Store. Naast de mobiele website voor de iPhone die ook via ons iPhone portal bereikbaar is komt Nu.nl met een applicatie voor de iPhone. Een aardige feature is de zogenoemde Shake 2 update. Door met je iPhone te schudden worden de meest recente nieuwsberichten van Nu.nl ingeladen.

Het is mogelijk om zelf de navigatie buttons onderaan de pagina in te stellen naar eigen voorkeur. De meest bekeken nieuwscategorieën als weer, verkeer, beursinformatie en sportuitslagen staan bovenaan de pagina.

De iPhone applicatie is niet sneller dan de Web Applicatie maar qua vormgeving ziet het er wel mooier uit dan de Nu.nl web applicatie. Er zijn geen nieuws video's in de website verwerkt maar dat heeft waarschijnlijk met rechten te maken.

Het is niet mogelijk om nieuws of foto's te uploaden naar Nu.nl en dat is voor een nieuws applicatie die in de App Store verschijnt wel een gemiste kans. User generated content zou met de applicatie makkelijk binnen te halen te zijn. En Nu zou daarmee ook de eerste zijn in Nederland.

Volgens Joris van Lierop, uitgever van NU.nl zijn de iPhone gebruikers goed voor 10 procent van het mobiele internetverkeer op NU.nl. De iPhone applicatie is gratis.

De applicatie is meer van hetzelfde en niet een bijzondere toevoeging in plaats van de mobiele website. Daarbij gebruikt de applicatie ook nog eens 828kB aan schijfruimte terwijl de web applicatie die net zo goed functioneert maar 2kb verbruikt. Wat ons ook opviel tijdens de test is dat de vandaag gelanceerde applicatie ook meer dataverkeer genereert dan de Nu.nl Web Applicatie.

De applicatie is vanaf vandaag te downloaden in de App Store.

Bron: perbericht Ilse media

 
 
 
 

Een reactie posten 3 reacties:

Justis zei

hou het ook bij de web versie van nu.nl Verwachte er veel van maar valt behoorlijk tegen. En schudden voor nieuws is niet echt iets wat ik ga gebruiken. Hopelijk komt de NOS nog eens met een applicatie waar wel alles in zit...

20:09

Nico zei

Leuk maar via een RSS reader kan ik honderden nieuwsbronnen raadplegen en die neemt minder ruimte in beslag en nog belangrijker: een stuk sneller!

20:12

Jules zei

Leuk maar lijkt wel erg op Amerikaanse applicaties.

22:12

Een reactie posten