De iPhone is niet lek....

Volgens een bericht op TechCrunch zit er een veiligheidslek in de App Store waardoor software ontwikkelaars ongewenste code kunnen bewerken en dus een inbreuk kunnen maken in de gegevens in je iPhone.

In elke iPhone applicatie zit een plaatje dat "Default.png" heet. Dat plaatje zie je als een aplicatie opstart. Ontwikkelaar Patrick Collison ontdekte dat je in plaats van het het standaard plaatje "Default.png" ook kan verwijzen naar een ander plaatje. Deze snelkoppeling of symlink is volgens TechCrunch een ernstig veiligheidslek of exploit.

Een verwijzing naar een ander plaatje is natuurlijk geen veiligheidslek maar het bericht op TechCrunch gaat inmiddels de hele wereld over als groot nieuws inclusief plaatjes van de iPhone met de bijbehorende doodshoofden.

Het is jammer dat software "ontwikkelaar" Patrick Collison niet weet dat je geen gegevens van andere applicaties kan bewerken. Dat is juist het mooie van de software van de iPhone. Alle individuele iPhone maar ook iPod Touch software is goed afgeschermd voor invloeden van derden. Dat is geen nieuws en al lang algemeen bekend maar kennelijk niet bij TechCrunch en de vele websites die het bericht direct copy pasten en voor waar aannnemen.

Bron: Techcrunch

 
 
 
 

Een reactie posten 0 reacties:

Een reactie posten