Live verslag vliegtuig ongeluk via iPhone

'Holy f***ing s***, I was just in a plane crash', toetste Mike Wilson afgelopen zaterdag op zijn iPhone nadat hij uit het brandende wrak van continentale vlucht 1404 was gekropen. Zijn laptop had het ongeluk niet overleefd, maar via twitter kon hij zijn netwerk toch op de hoogte stellen van wat er zojuist was gebeurd. Bij de crash in Denver raakten 38 passagiers gewond.

Sindsdien staat Wilson bekend als de eerste persoon die live 'twittert' vanaf de plek van een vliegtuigongeluk, meldt de website van het Amerikaanse tijdschrift Time. Het toestel waarin Wilson zat, was zaterdag tijdens de landing op het internationale vliegveld van Denver van de baan geraakt en in brand gevlogen.

Dankzij Twitter had Wilson al lang live verslag gedaan van het ongeval voordat lokale media ter plaatse was. Het verslag van Wilson duurde niet lang omdat de accu van zijn iPhone bijna leeg was maar hij was nog wel in staat om een foto van het wrak te maken en door te sturen naar het Twitter netwerk.

Steeds vaker zijn er berichten met een grote nieuwswaarde via Twitter te lezen. Barrack Obama en John McCain hielden hun achterban tijdens hun campagne via Twitter op de hoogte en de aanslagen vorige maand op de Indiase stad Mumbai waren ook live via Twitter te volgen.

Bron: Time en Volkskrant


De zwarte doos van vlucht 1404 werd maandag getoond op het hoofdkwartier van de Nationale Raad van de Veiligheid van het Vervoer (NTSB).

 
 
 
 

Een reactie posten 0 reacties:

Een reactie posten