Na de Macworld expo nu CES voor Apple?

Het nieuws dat Apple niet meer gaat deelnemen aan de Macworld Expo was niet echt een verassing. De deelname zou volgens Apple veel geld kosten en het publiek is beter en sneller te bereiken via special events en via het internet. Maar er is een nieuw gerucht via de Cult of Mac waaruit blijkt dat Apple grote plannen heeft om volgend jaar deel te nemen aan de CES.

De CES is de grootste consumenten electronica beurs ter wereld en was deze week in Las Vegas. Dat die beurs groot is merkten wij ook uit het nieuwsaanbod. Daarbij overlapt de CES de Macworld expo en de meeste journalisten die schrijven voor tijdschriften en kranten kiezen liever voor de CES omdat die simpelweg groter is dan de Macworld expo en ook omdat het nieuws aanbod groter is. Dat die twee beurzen samen vallen is dus nadelig voor Apple.

Apple stopte eerder al met deelname aan de NAB, de Nederlandse IBC en de Macworld Expo in Parijs. Apple heeft de beurzen niet meer nodig dat bleek ook eerder deze week uit de keynote van Phil Schiller. Apple heeft 3.4 miljoen consumenten die regelmatig aankopen doen in de Apple stores "That's like having 10 Macworlds every week," volgens Schiller.

Volgens de bron van Cult of Mac is de deelname aan de CES "a done deal" wij denken dat Apple meer gaat doen met special events en via internet...

Bron: Cult of Mac

 
 
 
 

Een reactie posten 3 reacties:

Anoniem zei

At CES 2007 Microsoft was laughing at how iPhone was a toy. At CES 2009, the talk is whether Windows Mobile has a future.

21:48

Rufus the Dogcow zei

Ehhh, de CES is altijd in Las Vegas en niet in SF...
en ik acht het zeer onwaarschijnlijk dat Apple de MacWorld inruilt voor de CES. Integendeel, ze zullen zich meer focussen op hun eigen productaankondigingen, los van grote evenementen.

11:06

iPhone Nieuws Blog zei

@ Rufus the Dogcow Dank we hebben het aangepast. De locaties van beide beurzen door elkaar gehaald...

Dat laatste denken wij ook. Om te beginnen a.s. dinsdag.

12:01

Een reactie posten