iPhone 12 uur in de sneeuw bij -15°C

Dat de iPhone 3G niet tegen water kan weten we dankzij de Belgische consumentenbond. De ultieme sneeuwtest is onlangs per ongeluk in België gedaan en vorig jaar ook in de VS:

Een mevrouw uit België kan dit bevestigen. Nietsvermoedend valt haar iPhone uit haar jaszak bij het uitstappen uit haar auto op de besneeuwde oprit van haar huis. De val wordt door de sneeuw gebroken maar zorgt er ook voor dat ze de iPhone niet hoort vallen. Na enige tijd mist ze haar iPhone en de truuk met het bellen naar haar iPhone om hem te vinden werkt ook niet. Ze denkt uiteindelijk dat haar iPhone nog op haar werk ligt en geeft de zoek pogingen op. Die nacht vriest het -15°C.

Als ze de volgende dag in haar auto wil stappen om te gaan werken ziet ze haar iPhone in de sneeuw liggen. Helemaal onderkoeld maar na een periode van ontdooien probeert ze of hij nog werkt. En dat was het geval.

Via: iPhonic.be

Het is niet voor het eerst dat een iPhone een uitje in de sneeuw overleeft. Vorig jaar is blogger Dankim tijdens het uitlaten van zijn hond ook zijn iPhone in een dik pak sneeuw verloren. Na een lange zoektocht diezelfde dag had hij niet de indruk dat hij zijn iPhone nog in werkende staat terug zou vinden. Een week later was dat wel het geval toen de sneeuw aan het smelten was. Na 4 uur reanimatie met hete lucht en wat doekjes werkte zijn iPhone nog enigzins. Een deel van het touchscreen helaas niet meer. Maar dankzij een touchscreen hack kreeg hij uiteindelijk zijn iPhone weer voor 85% aan de praat. De 15% dat het niet werkt zijn kleine problemen die hij soms nog heeft met het touchscreen. 8 dagen in de vrieskou en een paar uur in het water tijdens het dooien is geen slechte score.

De iPhone is dus redelijk vorst bestendig.

 
 
 
 

Een reactie posten 2 reacties:

Anoniem zei

Helaas niet ijsbestendig. Mijn 3G is vandaag overleden na een val op het ijs :(

19:26

Nandine zei

Ik kan bevestigen dat hij ook niet waterdicht is. Vorige week door het ijs gezakt met mijn iPhone.

21:49

Een reactie posten