Obama kan nu zeker veilig bellen

Cnet heeft nog een tip voor Obama voor het geval hij morgen toch zijn Blackberry moet inleveren. De Blackberry is namelijk niet veilig genoeg voor de Commander in Chief en de geheime dienst (National Security Agency) vreest dat mobiele communicatie van de president wordt afgeluisterd.

Er is een oplossing maar het is wel een Windows Mobile gsm. De General Dynamics Sectera Edge is NSA gecertificeerd en zou dus veilig genoeg moeten zijn voor presidentieel gebruik.

Het toestel is ontworpen voor classified Top Secret communicatie van zowel e-mail, gesprekken plus internet en werkt op alle netwerken.Op de bovenstaande foto van de Sectera Edge is te zien dat onder de GSM een extra LCD display zit. In dit display is te zien of de GSM verbinding veilig is. Op de Sectera Edge zit ook vanwege de veiligheid geen camera.

De general Dynamics' Sectera Edge is een combinatie van een GSM en een PDA. Via 3 verwisselbare modules kan het toestel werken met Wi-Fi, GSM, of CDMA netwerken. Daarbij is het toestel stof en waterproof en sterk genoeg om een val op beton te overleven van zo'n 2 meter hoog. Maar dat doet zijn huidige Blackberry ook.

Het toestel is niet goedkoop $3,350 maar daarvoor krijg je wel twee jaar garantie. Een adapter om het toestel via een sigaretten aansteker van een auto op te laden kost $100.

De Sectera werkt met Windows Mobile inclusief Word, Excel, PowerPoint, en Windows Media Player. De NSA claimt dat de geïnstalleerde versies van Internet explorer en Windows Messenger veilig genoeg zijn om data te verwerken dat geheim is.Meer over de Sectera Edge via de website van gdc4s.com

Bron: CNet

 
 
 
 

Een reactie posten 0 reacties:

Een reactie posten