Obama wil zijn Blackberry houden

Nog twee dagen en dan moet Obama zijn Blackberry inleveren. Niet omdat hij dan een iPhone krijgt maar de geheime dienst vreest dat mobiele communicatie van de president wordt afgeluisterd, en na het Watergate-schandaal werd een wet aangenomen die verplicht tot het bewaren van alle correspondentie van het staatshoofd. Obama verstuurd namelijk dag en nacht e-mail en die berichten zouden wel eens in verkeerde handen kunnen vallen. Volgens insiders is Obama zelfs verslaafd aan zijn Blackberry. Adviseurs van Obama zien hem sinds 5 november dan ook niet graag e-mailen. Bush en Clinton kozen er destijds voor om afscheid te nemen van hun 'mailvrienden'. In november bleek wel dat als Obama de Blackberry wil blijven gebruiken, kan hij dat gewoon kan doen, hij is immers de president.

Afgelopen vrijdag zei Obama op CNN "Als ik iets doms doe, kan iemand in Chicago mij een e-mail sturen en zeggen: 'Waar ben je mee bezig?'''. Hij wil door gewone mensen en niet alleen door naaste medewerkers op de hoogte worden gehouden van ,,wat er gebeurt in Amerika''.

Via een bericht via AP lezen we dat er nog steeds geen beslissing is genomen over het inleveren van zijn Blackberry. Afgelopen vrijdag zei een woordvoerder dat Obama graag zijn Blackberry wil houden om in contact te blijven met zijn vrienden buiten het Witte Huis.

Het is onduidelijk of Obama's BlackBerry berichten voor persoonlijke communicatie dan gaan vallen onder de Presidential Records Act. Volgens de wet moet de presidentiële administratie na zijn ambtsperiode worden opgeslagen in het Nationaal Archief. De directeur van het Nationaal Archief zei afgelopen vrijdag tijdens en persconferentie dat zijn Blackberry berichten dan wel moeten worden opgeslagen. Ze voegde er wel aan toe dat de berichten aan zijn vrouw of kinderen persoonlijk zijn en niet van landsbelang zijn om te archiveren.

Het ziet er dus naar uit dat Obama zijn Blackberry mag houden.

Afgelopen vrijdag was het Blackberry probleem bijna nog op een andere manier tijdelijk opgelost. Bij het uitstappen van een auto viel zijn Blackberry op de grond. Een medewerker van de Secret Service pakte de Blackberry op waarna Obama vertrok.

De woordvoerder van Obama zie het volgende over het voorval: “That may have solved his Blackberry dilemma, right? Forget the lawyers!”

De Blackberry van Obama werkt nog....

Bron: NBC, CNN en AP

 
 
 
 

Een reactie posten 0 reacties:

Een reactie posten