ontwikkelaars iPhone Apps scoren in 2009

De winnaars in de mobiele industrie dit jaar zijn de onafhankelijke ontwikkelaars van iPhone applicaties en van het Android platform, volgens digitaal innovatie consultancy bureau Fjord. Christian Lindholm, voormalig vice president van mobiele producten bij Yahoo en nu directeur van Fjord zegt dat 2009 ons veel innovatieve applicaties en services gaan brengen mede dankzij de lage kosten om applicaties tot stand te brengen en Apple's App Store.

Wat we nu zien is een functioneel zakelijk ecosysteem voor de iPhone waar software ontwikkelaars echt hun passie en hobby kunnen omtoveren in iets zakelijks. De lage kosten om een applicatie te kopen dragen ook bij aan een massale impulsieve aankoop bij consumenten.

Volgens Lindholm is er ook een nieuwe trend bij mobiele viral advertising door de gratis verkrijgbare applicaties. Zoals de Carling iPint, een virtueel biertje waardoor adverteren meer een fysiek en sociaal tintje krijgt.

Lindholm is niet echt op de hoogte want iPint is uit de App Store verdwenen omdat de maker van iBeer bierbrouwer Coors heeft aangeklaagd omdat zijn applicatie door Coors zou zijn gekopieerd.

Bron: vnunet

 
 
 
 

Een reactie posten 0 reacties:

Een reactie posten