iPhone portal gekopieerd!

We zijn wel wat gewend wat copy cats betreft maar dit spant de kroon:

Onze iPhone portal die we afgelopen week hebben geïntroduceerd is inclusief vormgeving gekopieerd en online gezet door een ene Remco nadat hij onze gegevens heeft vervangen door zijn eigen copyright informatie en introduceerde zijn zelf gekopieerde portal onder andere afgelopen vrijdag op een forum bij Tweakers als volgt:

" ik heb via de kit de iphone site gemaakt die ik verwacht op mijn iphone!

sites die ik raadpleeg en veel bezoek.
missen jullie wat? en hebben jullie nog tips/wensen zodat jullie hem ook voor jezelf willen gebruiken?

alle kritiek is welkom. ik doe het geheel belangeloos. en ook bzoekers boeien me niet aangezien ik het in eerste instantie voor mezelf gebruik. maar als iemand sites mist wil ik die er gerust bijzetten.
of de source geven."


Nou die source ligt bij ons en wij worden niet echt blij van dit soort acties.


Copy cat Remco xxxxxl studeert volgens de gegevens op zijn website bedrijfskundige informatica dus dat je zomaar een volledig website kan kopiëren en strippen en vervolgens voorzien van je eigen copyright gegevens en daarna nog eens presenteren als zelf gemaakt is niet iets wat je dan uit ontwetendheid doet. Dus iemand nog een tip voor een goede advocaat? We zijn namelijk hard toe aan een nieuwe Macbook air....

 
 
 
 

Een reactie posten 10 reacties:

Anoniem zei

Niet te geloven zeg. Zou er zeker een rechtszaak van maken al is het maar om aan mensen te laten zien dat ze niet zomaar alles zomaar kunnen kopiëren. Jullie hebben copyright op je portal staan dus die gast heeft echt een probleem. Zou dat Macbook Air ook maar weghalen want hier kan je veel meer uit halen. Is volledige inbreuk op het copyright. Niet zomaar een berichtje wat is overgenomen.

22:03

Niels zei

Ha ha ha iPhone start site. Ze zijn jullie icoontje vergeten weg te halen waar iPhone Nieuws Blog op staat!

22:07

Remco Polderman zei

Dat komt waarschijnlijk omdat jullie er netjes in hebben gezet dat de portal is gemaakt met iWebKit. Ze kopieren vervolgens al jullie pagina's en plaatjes en maken dan met iWebKit een nieuwe site. Heb even gekeken naar die website van die "dieven" en ze hebben nog het e.e.a. vergeten te wissen. Ook jullie teksten in het about scherm staan er nog deels in.

Dat de website met iWebKit is gemaakt hebben ze gewist en vervangen door hun eigen copyright informatie. Echt erg. Zal ik Geen Stijl eens tippen ;)

22:47

Anoniem zei

Advocaat er op zetten. Zou dit niet pikken.

22:51

BOK zei

Verzoek meneer netjes per e-mail de boel te verwijderen. Een contact-form staat op zijn site.
En adners maar: kort geding / intellectueel eigendom:
http://www.gmw.nl/zakelijk/intellectueel-eigendom.html

Inmiddels heeft de thread op Tweakers een slotje gekregen...

23:08

De "surfende" rechter zei

Tip: laat een advocaat een brief sturen met eis en conceptdagvaarding. De copy cat moet aan kunnen tonen dat hij onafhankelijk van het origineel tot precies hetzelfde resultaat is gekomen. Dat lijkt me in dit geval onmogelijk om aan te tonen omdat ze de iconen en delen van de tekst hebben laten staan.

23:25

iPhone Nieuws Blog zei

We hebben Remco het volgende gemaild:

We hebben gezien dat jullie onze website hebben gekopieerd inclusief vormgeving en voorzien van je eigen gegevens. Als deze website niet binnen 1 uur offline is zijn we genoodzaakt om juridische stappen te ondernemen.

Helaas staat de kopie van onze iPhone portal nog steeds online. We gaan niet uit van kwade opzet maar zijn wel redelijk boos.

23:52

Thomas zei

@ iPhone Nieuws Blog Kwade opzet? Die jongen prijst de website die jullie hebben gemaakt aan in een forum alsof hij het zelf verzonnen en gemaakt heeft. Dat is volstrekt belachelijk. Zou zeker niet mild zijn en actie ondernemen.

00:02

Jan zei

je zou verwachten dat iemand zo'n gekopieerde site zo snel mogelijk van zijn server haalt maar hij staat er nog steeds. Ik zou voor zijn studiebeurs gaan.

11:04

Mees zei

@ Thomas Mee eens. Gewoon hard aanpakken. Is meteen een aardige test case en ook een voorbeeld voor toekomstige copycats. Zag op de website van de kopieerder dat hij ook websites heeft gemaakt voor twee bedrijven dus je mag er dan vanuit gaan dat hij enige kennis heeft qua rechten van materiaal van derden. Of zou hij die ook gekopieerd hebben?

11:11

Een reactie posten