12 gratis iPhone nieuws applicaties

AP Mobile News Network. De applicatie van Associated Press brengt wereldnieuws maar ook sport, technologie nieuws en entertainment. Via de App zijn ook video's en foto's te zien. Gratis in de App Store.ITN is een onafhankelijke provider van nieuws uit Engeland. ITN zou je kunnen vergelijken met het Nederlandse ANP maar dan veel groter. Ze verkopen nieuws aan digitale platformen en leveren video materiaal aan (commerciële) omroepen. ITN lanceerde vorige week een iPhone applicatie waarmee vooral nieuws clips te zien zijn. ITN News gratis in de App storeBloomberg heeft voornamelijk financieel nieuws en is volgens kenners de meest betrouwbare bron.

Bloomberg gratis in de App StoreCBS EyeMobile heeft nieuws, sport en politiek en de functie om zelf nieuws foto's te uploaden naar de CBS website. Een handige tool om user generated news content (UGC) binnen te halen maar de burgerjournalistiek in Amerika kent ook veel grappenmakers en er zijn inmiddels al vele idiote foto's te zien op de CBS website

CBS EyeMobile gratis in de App Store.Clipta News is een applicatie waarmee je nieuws clips kan zien van AP, CBS en Fox News

Clipta News gratis in de App Store
Newsdesk maakt een selectie uit de beste nieuws verhalen van grote betrouwbare nieuwsbronnen. De berichten zijn vervolgens te zien via de applicatie. Een RSS reader waar Newsdesk zelf al een selectie heeft van het belangrijkste nieuws.

Newsdesk gratis in de App StoreNotice News Aggregator maakt net als Newsdesk een verzameling van het nieuws van verschillende bronnen zoals de New York Times, ABC, BBC, CBS, CNN en vele anderen.

Notice News Aggregator gratis in de App Storede Amerikaanse kwaliteitskrant New York Times heeft een prima iPhone applicatie waarmee je nieuws kan synchroniseren inclusief foto's om later in de metro of trein terug te lezen.

NYTimes gratis in de App Store.USA Today. Nieuws, sport, weer en entertainment. USA Today is de Telegraaf van de Verenigde Staten.

USA Today gratis in de App Store
NOS Teletekst is de populairste nieuws applicatie voor de iPhone. Misschien niet zo "sexy" als andere nieuws applicaties maar wel het snelste nieuws medium om actueel nieuws te lezen.

NOS teletekst gratis in de App Store
NU een applicatie waarmee (ANP) nieuws te lezen is. Kort en bondig en op maat gesneden voor de doelgroep. Ook snel en actueel. Naast nieuws ook file informatie, weer en beursstanden.

NU gratis in de App StoreTot slot nog de Journaal applicatie die niet van de NOS is maar wel heel handig is om de VOD's van het Journaal terug te kijken. Op dit moment zijn het 07:00 uur, 12:00 uur, 17:00 uur en het 20:00 uur Journaal terug te kijken.

Journaal gratis in de App StoreEn de snelste nieuwsbron is op dit moment regelmatig Twitter.

 
 
 
 

Een reactie posten 0 reacties:

Een reactie posten