Documents To Go voor de iPhone Q2 2009

Documents To Go voor de iPhone zal pas in het tweede kwartaal van 2009 te koop zijn via de App Store. Vorige week liet Dataviz de applicatie zien op het Mobile World Congres in Barcelona. De reacties waren positief maar het gaat dus nog even duren.

 
 

Moet T-Mobile umts licenties inleveren?

T-Mobile en KPN voldoen mogelijk niet aan de eisen voor de umts-licenties die ze door de overnames van Orange en Telfort verwierven. Om een boete te vermijden zouden ze de licenties moeten inleveren of een extra netwerk moeten aanleggen.

Het Agentschap Telecom onderzoekt momenteel of providers voldoen aan de voorwaarden die het ministerie van Economische Zaken bij de veiling van de umts-frequenties heeft gesteld.

T-Mobile is niet bang voor de resultaten van het onderzoek. "Wij hebben de voorwaarden niet geschonden", zegt woordvoerster Priscilla Tomasoa. "De netwerkcapaciteit waarmee Orange voldeed aan de eisen hebben we geïntegreerd in ons netwerk. Daarmee voldoen we dus aan de voorwaarden van twee licenties."

Bron: Tweakers

 
 

Als je geld hebt, heb je een iPhone...

Het Amerikaanse Luxury Institute heeft onderzoek gedaan naar het gedrag van mensen met geld. Uit dat onderzoek blijkt ook dat jonge mensen met geld het liefst een iPhone of een Blackberry gebruiken. Volgens het Luxury Institute zouden fabrikanten van smartphones zich meer moeten richten op het hogere segment in de markt met geld.

Uit het onderzoek blijkt ook dat mensen met geld voornamelijk het weer checken, navigatie instructies gebruiken, beurskoersen in de gaten houden, uitzendtijden van films, sport uitslagen controleren en file informatie checken.

De gegeven van het onderzoek zijn niet te downloaden maar te koop op de website van de onderzoekers voor 650 dollar...

Bron: msnbc

 
 

Japanners niet blij met de iPhone 3G

Softbank, de Japanse telecomprovider van de iPhone 3G geeft de 8Gb versie sinds kort gratis weg bij een 2-jarig abonnement. Eerder bleek al dat Japanners een TV functie missen in het toestel maar ook het ontbreken van een MMS functie, de kwaliteit van de camera en de multimedia functies voldoen niet aan de Japanse consumentennorm. Provider Softbank heeft de verkoop proberen te stimuleren door de verkoop van een TV tuner voor de iPhone maar dat is niet gelukt.

De prijs van het maandelijkse abonnement van 60 dollar geeft uiteindelijk de genadeklap voor de slechte verkoop van de iPhone. De volgende generatie iPhone moet meer multimedia mogelijkheden hebben en een verbeterde camera anders is het "sayonara" voor Apple in Japan.

Bron en foto: Wired

 
 

Een Apple versus een braam....

Dat de iPhone niet lekker ligt bij de firma RIM (Blackberry) blijkt wel uit de onderstaande video:



Bron: Guavanyc

 
 

Apple gooit oude reviews weg uit App Store

Apple is de reviews bij applicaties aan het opschonen. De reviews zijn geschreven voor september 2008 door mensen die de applicatie niet gekocht hebben of geïnstalleerd. Sinds oktober 2008 is het alleen mogelijk om een review te schrijven bij een applicatie als je hem gekocht of gekregen hebt. Wat opvalt is dat Super Monkey Ball ineens nog maar 112 Nederlandse reviews heeft en PAC-MAN nog maar 7.

Bron: MacRumors

 
 

MobileMe duwt weer

De 'push'-functionaliteit van MobileMe is weer terug. Apple noemde de push updatefunctie geen 'push' meer omdat het soms een kwartier kon duren voordat ingevoerde wijzigingen aankwamen op een andere computer of iPhone.

MobileMe klanten, hebben een e-mail ontvangen waar de wijzigingen in staan. "De wijzigingen die je maakt op je Mac of PC worden nu automatisch gepushed naar de cloud. De veranderingen die je maakt op Me.com, iPhone of een iPod Touch worden automatisch naar een Mac of pc gepushed."

Apple wilde de updatefunctie niet de 'push' titel geven omdat de updates niet snel genoeg aankwamen. Dit duurde soms wel een kwartier. Na de lancering van MobileMe in juli vorig jaar gaf Apple na grote problemen toe dat de dienst niet aan de Apple standaarden voldeed.

Bron: Gizmodo

 
 

Telefónica UK: 1 miljoen iPhones verkocht

Telecom provider Telefónica heeft inmiddels meer dan 1 miljoen iPhones verkocht in Engeland. Daarmee is de iPhone het best verkopende toestel van het bedrijf in de UK. Dit maakte het bedrijf vanmorgen bekend via een persbericht naar aanleiding van de presentatie van de jaarcijfers over 2008. Vooral an het einde van het jaar is de iPhone 3G zeer goed verkocht.

Ook T-Mobile Nederland maakte vanmorgen de financiele resultaten bekend over 2008 via een persbericht maar daar staan geen iPhone bijzonderheden in. De introductie van de iPhone heeft wel gezorgd voor een explosieve groei van het dataverkeer op het Nederlandse netwerk van T-Mobile. In december werd wekelijks ongeveer 20,5TB verbruikt. In juni was dat nog 3,1TB.

 
 

Tumblr microblog voor de iPhone

Tumblr is een mix tussen een weblog en een miniblog, in de internet volksmond ook wel: tumblelog. Het meest bekende microblog is op dit moment Twitter. Tumblr is ontwikkeld om eenvoudig te kunnen worden beheerd. Na registratie kunnen gebruikers direct tekst, foto’s, quotes, links, chat, audio en video toe voegen aan hun microblog. We hebben even dit voorbeeld gemaakt om een indruk te geven.

Om je Microblog te voeden met informatie, foto's, citaten, links of audio is er nu een gratis iPhone applicatie. Je kan je Tumblr Microbog eenvoudig vanaf je iPhone voeden met informatie. Tumblr voor de iPhone was eerder een betaalde applicatie (€ 1,59) met de naam Tumblrette. Ontwikkelaars Jeff Rock en Garrett Ross hebben het verkocht aan Tumblr. Met als voordeel dat de applicatie nu gratis is.

Tumblr gratis in de App Store

 
 

Guardian bouwt aan mobiele iPhone site

De Engelse links liberale krant de Guardian komt begin volgende maand met een nieuwe mobiele website: m.guardian.co.uk De mobiele site zal o.a. geschikt zijn voor de iPhone.

De keuze van de Guardian om een betere mobiele website te lanceren heeft te maken met de enorme toename van mobiel internet verkeer naar de website van de krant. Een zeer groot deel van dat verkeer wordt veroorzaakt door iPhone gebruikers.

The Guardian is begonnen als The Manchester Guardian, maar zit al sinds 1964 in Londen. Het wordt uitgegeven door de Guardian Media Group en verschijnt van maandag t/m zaterdag. Op zondag wordt The Observer uitgegeven.

 
 

9292 daagt informatica studenten uit

Mobiel internet via mobiel.9292ov.nl was vorig jaar het snelst groeiende nieuwe kanaal van reisinformatiefabriek 9292. Door de recente inzet van mobiele applicaties voor de iPhone en Android G1 bedient 9292 de OV-reizigers onderweg nu al beter. Specifieke toepassingen als locatiebepaling op GPS-niveau en de ontsluiting van locatiegebaseerde diensten zijn hier voortaan op eenvoudige wijze aan gekoppeld. Met deze slimme combinatie heeft 9292 de jacht geopend op de ultieme OV Navigator die nog beter aansluit bij de behoefte van de moderne reiziger. Studenten bijvoorbeeld reizen veel door het hele OV-netwerk en zijn vaak op zoek naar complexe reisoplossingen op plekken waarvan men de specifieke locatie niet kent. Ook wil men meestal zelf de hulpvraag oplossen. De huidige mobiele 9292-site helpt hen daar al een stuk verder bij. Maar ongetwijfeld zijn er verbeterpunten, nieuwe ideeën of zou de presentatie anders kunnen. Om dit te inventariseren organiseert 9292 hiervoor een wedstrijd waarbij de student extra uitgedaagd wordt om als gebruiker de ultieme OV-(web)applicatie vorm te geven. De wedstrijd is gericht op studenten van informatica-opleidingen en duurt van 16 maart tot 30 april. Inschrijven kan via www.9292ov.nl/wedstrijd tot 10 maart aanstaande. Kandidaten moeten de OV Navigator vorm geven, bouwen en demonstreren aan een jury.

Slimme reisassistent

9292 heeft hiermee de eerste stappen gezet op weg naar een ultieme OV Navigator. Zo’n OV Navigator loodst straks mensen slim en snel door heel het openbaar vervoer in Nederland. Want naast gecombineerde reisadviezen en actuele reisinformatie zorgt zo’n slimme reisassistent ervoor dat de reiziger van morgen nog slimmer en efficiënter de dag kan indelen. Informatica-studenten kunnen stoeien met een daarvoor beschikbaar gestelde ‘kale’ OV planner door 9292. Hiermee krijgen geregistreerde studenten gedurende de wedstrijdperiode een kijkje in de keuken van 9292 en krijgen ze toegang tot een speciale webserver die hen een XML-code teruggeeft.

De ultieme OV reisassistent moet voldoen aan verschillende individuele eisen die passen in de life-style van de moderne reiziger. Bijvoorbeeld als persoonlijke assistent gekoppeld aan de agendafunctie van outlook, als assistent bij een slimme combinatie van auto en OV reizen of als persoonlijke assistent waar en wanneer in de OV-keten in- en uitgestapt moet worden. Maar ook een paraplu-functie bij een regenachtige dag kan deel uitmaken van het concept. Er valt zelfs te denken aan een 'buddy'-alert.


Drie prijzen te verdelen

Er zijn drie prijzen te verdelen onder de winnaars: De hoofdprijs bestaat uit een geldbedrag van € 1500,- voor het winnende team. Het team op de tweede plaats wint € 750,- en de nummer drie krijgt € 500,-. Een deskundige jury onder leiding van de directeur van 9292, Gert Staal, beoordeelt de (web)applicaties op innovatieve aspecten, user interface en de manier van programmeren. Functionaliteiten van de winnende (web)applicaties worden mogelijk door 9292 verwerkt in haar diensten.

Meer informatie over de programmeerwedstrijd van de OV-Navigator is te vinden op www.9292ov.nl/wedstrijd

 
 

West-Europa: 4,4 miljoen iPhones verkocht

Apple heeft in West-Europa in 2008 4,4 miljoen iPhones verkocht. Dat blijkt uit cijfers over de telecomindustrie van marktonderzoeker IDC. Daarmee was 2,3 procent van de verkochte telefoons van Apple. Na de lancering in van de iPhone 3G is er een flinke piek te zien en in het vierde kwartaal werden er een miljoen iPhones in West-Europa verkocht.

Apple staat nu genoteerd in de top vijf van best verkopende toestelfabrikanten in West-Europa. Apple heeft in Nederland via provider T-Mobile meer dan honderdduizend iPhones verkocht.

Op dit moment zit de West-Europese telefoonmarkt in een recessie, de verkopen zijn drie kwartalen achter elkaar enorm teruggelopen. Nader onderzoek moet uitwijzen of dat komt door de economische crisis of marktverzadiging.

Apple verkocht na de lancering van de eerste generatie in dezelfde periode (juni 2007- dec 2007) 4 miljoen iPhones. De iPhone was toen in een beperkt aantal landen verkrijgbaar.

Via: Tweakers

 
 

"iPhoto" GPS gegevens in je iPhone

Geotagging zit in de laatste versie van iPhoto 09 maar je kan deze gegevens ook weergeven in je iPhone via Koredoko.

Je ziet een lijst van de foto's in je fotoalbum, kiest een foto en de applicatie laat je de gps gegevens zien die bij de foto horen. Je kan kiezen uit kaartweergave, satelliet of hybride.

Koredoko is gratis verkrijgbaar in de App Store

 
 

EMI en Apple introduceren iTunes Pass

Apple en EMI hebben gisteren een nieuwe aankoopvorm van muziek geïntroduceerd via iTunes. De iTunes pass. Na aankoop van een iTunes Pass ontvang je automatisch nieuwe muziek, albums en muziek video's van je favoriete artiest tot aan een vooraf bepaalde datum. Depeche Mode is de eerste band die gebruik maakt van de nieuwe vorm van distributie.

Het nieuwe album Sounds of the Universe komt op 21 april officieel in Amerika uit maar door ankoop van de iTunes Pass heb je nu al toegang tot het nummer Wrong en een club remix van Oh well. Daarbij ontvangen iTunes Pass gebruikers ook nog extra nummers en video's.

De iTunes Pass van Depeche Mode kost $18.99 en is alleen te koop in de Amerikaanse iTunes Store.

Bron: Macworld

 
 

Steve Jobs is vandaag jarig



Jobs is vandaag 54 jaar oud geworden. De Apple topman zit momenteel ziek thuis wegens een verstoring in zijn hormoonbalans . De verwachting is dat hij in juni weer aan de slag gaat. Morgen zal hij ook niet aanwezig zijn op de jaarlijkse jaarlijkse aandeelhoudersvergadering.

 
 

WordPress for iPhone 1.2 beta review

Het Duitse weblog Dodge this! heeft een eerste review van de WordPress 1.2 beta applicatie voor de iPhone op zijn website staan. Over de nieuwe features hebben we vorige week al geschreven maar het is wel aardig om alvast de eerste screencaptures te zien. Dodge this is tevreden over de functionaliteit en het bewerken van de reacties is een goede toegevoegde functie.

Meer op de website van Dodge this!

 
 

Twitter in je iPhone Home-Screen?

Max Winde van van mobile-macs.de werkt aan een Twitter client met Home-Screen Integratie. Via twitpic liet hij vandaag de eerste screenshots zien. De iPhone ondersteunt helaas nog steeds geen push notificatie diensten voor chat en Twitter clients. Voor de Twitter Home-Screen client van Max is een jailbreak nodig en de applicatie is binnenkort verkrijgbaar via Cydia.

 
 

iPhone en Apple Bluetooth keyboard

We hebben al eerder knutselaars gezien die een keyboardje aan een iPhone probeerden te koppelen maar nu begint het ergens op te lijken. Op de website van Ralph Ackerman is een video te zien waar een Apple Bluetooth keyboard werkt met een iPhone 3G.

 
 

De echte Space Invaders voor je iPhone

Space Invaders is een arcadespel, ontworpen in 1978 door Toshihiro Nishikado. Het werd oorspronkelijk gemaakt door Taito en de licentie voor de Verenigde Staten werd gegeven aan Midway. Het spel werd als eerste in thuisland Japan uitgebracht in 1978 en geldt als een van de invloedrijkste computerspellen ooit gemaakt. Hoewel het naar moderne standaarden zeer simplistisch is was het een van de eerste moderne computerspellen.



Accept no imitations! This is the one, the only "Space Invaders"! Kopt fabrikant Taito in de App Store. De echte Space Invaders nu te koop in de App Store voor € 3,99

Alles wat je nog kan herinneren van het oude arcade spel is verwerkt in de nieuwe versie voor de iPhone, de UFO's, the "Nagoya Attack" technique en de endless game mode. Als bonus zit er ontwerp materiaal van het oude spel in het spel verwerkt.


Te koop in de App Store voor € 3,99 en daar kon je vroeger het spel ongeveer 9 keer voor spelen...

 
 

Neckermann verkoopt Amerikaanse iPhones

Via Ann kregen we zojuist de tip binnen dat Neckermann in België en Nederland Amerikaanse iPhone 3G’s verkoopt voor € 599,00. Wat er niet bij staat is dat het Amerikaanse modellen zijn, zonder Europese voedingskabel, zonder mogelijkheid tot updates via iTunes en dan nog duurder dan in de winkel waar je voor € 525 een Europese legale iPhone kan kopen. De toestellen zijn per maand af te betalen. In Nederland voor € 10 per maand en in België € 26,65 per maand.

Neckermann maakt gebruik van het afbetalen van goederen waardoor gadgets zoals de iPhone eerder bereikbaar zijn voor mensen die eigenlijk geen geld hebben om er een te kopen.

Meer via de Franstalige website van belgium-iphone.com en in het forum en Ann dank voor de tip!

Ook in diverse Nederlandse GSM shops worden op dit moment Amerikaanse iPhones verkocht en in combinatie met een abonnement. De toestellen worden gratis aangeboden met een 1 jarig T-Mobile contract terwijl T-Mobile de iPhone alleen verkoopt met een 2 jarig contract.

 
 

iPhone blijft magneet voor boefjes

Een meisje van vijftien is in een Brussels metrostation getrapt en geslagen door twee jongeren die het gemunt hadden op haar iPhone. Dat gebeurde allemaal terwijl heel wat reizigers toekeken, maar niemand kwam het meisje te hulp.

‘Ik kwam woensdag in de vooravond terug van bij een vriendin. In de bus belde ik mijn moeder om haar te vertellen wanneer ik thuis zou zijn. Ik deed dat met mijn iPhone, al had mijn moeder mij op het hart gedrukt om het dure apparaat zo weinig mogelijk in het openbaar te voorschijn te halen. Maar ik wou niet dat ze ongerust zou worden’, vertelt Marie (15).

In diezelfde bus hadden twee jongeren van 15 en 16 gezien dat Marie in het bezit was van een van de meest begeerde gsm’s op de markt. En die wilden zij te pakken krijgen. Zij volgden Marie toen zij aan het metrostation Bockstael overstapte van de bus op de ondergrondse. ‘Op de roltrap die naar het station afdaalt, kwam de grootste van de twee plots voor mij staan terwijl de kleinste op dezelfde tree stond als ik. Toen ik weigerde mijn gsm af te geven sloeg hij me meteen in het gezicht. Ik huilde en smeekte dat ze me door zouden laten. Maar in de plaats daarvan greep die woesteling me bij de keel in een echte wurggreep. Hij drukte mij tegen de leuning van de roltrap. Ik zag op de andere roltrap de reizigers naar boven gaan die net uit een aankomend stel waren gestapt. Maar niemand hielp mij’, zegt Marie.

Al die tijd hield Marie haar hand in de broekzak van haar jeans stevig op haar iPhone gedrukt. Zij kreeg harde klappen te verduren. Uiteindelijk kwamen politiemannen in burger haar te hulp. De twee aanranders werden in de boeien geklonken. Zij bleken minderjarig en allebei bekend bij de politie voor gewelddadige feiten.

Terwijl Marie nog verzorgd en verhoord werd, werden haar belagers, die bekentenissen hebben afgelegd, al weer vrijgelaten.

Dit is niet voor het eerst want in 2006 tijdens het spitsuur van het drukste treinstation van België, Brussel zit de 17-jarige Joe op een bankje op z’n trein te wachten. Hij luistert naar z’n iPod. Enkele minuten later zal hij dood zijn. Enkele jongens vragen aan Joe de weg. Op het moment dat hij wil antwoorden grijpt een van de jongens zijn iPod, er volgen 5 steekbewegingen van zijn belager en Joe sterft. Terwijl de forenzen hun tocht naar huis voortzetten en er niemand was die hem heeft proberen te ontzetten van zijn belagers. Zelfs na zijn dood waren er geen getuigen te vinden.

Bron: Nieuwsblad.be

 
 

Palm in gesprek met Nederlandse providers

Palm is in gesprek met Nederlandse providers voor de release van de Palm Pre. Dit heeft Tweakers vernomen via Robert Katcher van Palm. Er is nog geen lanceerdatum voor het toestel. Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona is Palm met diverse providers in gesprek gegaan, zegt woordvoerder Robert Katcher. "Maar ik kan nog niets zeggen over wie het wordt. De gesprekken zijn nog niet afgerond."

Ondertussen is Palm in afwachting van een rechtszaak met Apple over multitouch. Veel kan Palm niet over de zaak zeggen: "Onze advocaten zijn ermee bezig", aldus Katcher.

De Palm Pre is het eerste toestel met WebOS: Palms nieuwe, op Linux gebaseerde besturingssysteem.

Bron: Tweakers

 
 

iPhone en Android domineren GSM markt

Apple domineerde deze week het Mobile World Congress in Barcelona zonder zelf aanwezig te zijn. Microsoft was wel aanwezig en probeert te redden wat er te redden valt. Microsoft werkt nog steeds met een Mobiel besturingssysteem wat eigenlijk al sterk verouderd is. Na de iPhone dreigt nu ook de Android roet in het eten te gooien van Microsoft. Het open source platform van de Google Android, dat op Linux is gebaseerd is, is voor Microsoft een bedreiging vanwege het open source platform. In 2001, vergeleek Steve Ballmer het Mobiele Linux platform nog met een ernstige ziekte specifiek verwijzend naar de open source licentie.

Deze week werden er een aantal nieuwe Android toestellen geïntroduceerd in Barcelona en Microsoft introduceerde Windows Mobile 6.5. Als het nieuwe besturingssysteem van Microsoft op de markt komt is Apple al toe aan de derde generatie iPhone. Daarnaast zullen veel fabrikanten tegen die tijd overgestapt zijn op het Android platform. De top 3 fabrikanten van Windows Mobile toestellen hebben dat inmiddels al gedaan: Samsung, Sony Ericsson en Palm.

Windows Mobile was een van de eerste grote spelers op de Smartphone markt, maar het marktaandeel daalt zeer snel. Van 23% in 2004 naar 14% in 2008. Ter vergelijking: Apple heeft binnen twee jaar een marktaandeel van 10 procent weten te halen, Linux/Android 11%, Blackberry (RIM) 13% en Symbian blijft marktleider met 49%.

Het deze week geïntroduceerde nieuwe Windows Mobile 6.5 besturingssysteem zal pas aan het eind van dit jaar beschikbaar komen (Q4 2009). In de mobiele telefoonmarkt is dat een lichtjaar en wij denken dat het marktaandeel van Microsoft daardoor behoorlijk zal afnemen. Daarbij is de nieuwe 6.5 versie niet vernieuwend en lijkt volgens Engadget precies op Windows Mobile 6… eh, 5.

Huidige Windows Mobile 6 gebruikers niet upgraden naar het nieuwe 6.5 besturingssysteem. Windows Mobile gebruikers zullen dat vanaf dit moment bij hun afweging bij de aankoop van een nieuw toestel meenemen en dat zal resulteren in een nu al verminderde verkoop van het Windows Mobile platform.

Bronnen: linuxdevices.com, roughlydrafted.com en Engadget

 
 

Offline Gmail op de iPhone onderweg

Gmail komt binnenkort met een Web Applicatie waarmee het mogelijk is om offline mail te lezen en te schrijven. Dit was gisteren te zien tijdens een demonstratie op het Mobile World Congress in Barcelona. Tijdens de demonstratie stond de iPhone in airplane mode waarna de Gmail web applicatie mail liet zien. Dit is mogelijk door de nieuwe HTML5 standaard die Apple ook gebruikt voor de iPhone Safari browser. De nieuwe offline web functie zal ook te gebruiken zijn op andere mobiele platformen zoals de Google Android. De getoonde offline functie is een concept.

Offline Gmail lezen en schrijven is al mogelijk via de huidige ingebouwde Gmail functie in de iPhone.

Meer informatie en een video via: iPhonebuzz

 
 

Sygic toont iPhone navigatie op MWC

Eind januari kregen we een tip via Etienne dat Sygic GPS software voor de iPhone 3G ging lanceren op het Mobile World Congres in Barcelona. Dat moment was gisteren en mooi om te zien dat het werkt. Al duurt het wel 30 seconden voordat je kan beginnen met navigeren.






Mooi nieuws maar helaas vanwege restricties van Apple zal het voorlopig niet te koop zijn via de App Store. Sygic is klaar voor de iPhone maar Apple niet voor Sygic. Zolang Apple de regels voor turn-by-turn navigatie in de SDK niet aanpast zal er geen goede navigatie software voor de iPhone 3G verschijnen in de App Store.

Bron: AppleInsider

 
 

Windows Live Hotmail eenvoudig instellen

Afgelopen zaterdag ontvingen we via Rene de volgende tip: Ok dit is misschien al heel oud nieuws ik zou het niet weten maar je kan nu gewoon hotmail gebruiken met de mail app. Gewoon mail openen other kiezen en je gegevens invoeren en het werkt heb het net zelf geprobeerd op mijn ipod touch nou groetjes van rene en hoop dat jullie er iets aan hebben Rene bedankt voor de tip en het is geen oud nieuws want het is pas sinds 12 februari mogelijk.

In november 2008 kwam er al een aankondiging van Microsoft dat er een windows Live Web Applicatie voor de iPhone zou komen om toegang te krijgen tot Hotmail en Windows Live.

Begin januari was het al mogelijk om handmatig een Hotmail of Live account in te stellen maar sinds 12 februari is het officieel mogelijk en waarschijnlijk al sinds de laatste 2.2.1 firmware update van 27 januari maar dat heeft niemand ontdekt...

 
 

Review: Gorilla tube voor de iPhone

Niet alleen in de luchtvaart industrie maken ze gebruik van Carbon Fiber maar sinds kort ook de Duitse firma Gorilla in Berlijn. Ze doen niets in de luchtvaart en bouwen ook geen race auto's van Carbon fiber maar maken iPhone tubes van het hoogwaardige, duurzame en vooral lichte materiaal. Sinds afgelopen weekend gebruiken wij de Gorilla Tube en dat is even wennen want de tube heeft een industriële uitstraling en is qua gebruik even wennen.

De Gorilla tubes zijn in twee uitvoeringen verkrijgbaar: de Carbon en de Nature Edition. Ze worden gemaakt van koolstofvezel met versterkte kunststof. Dit materiaal is super sterk, licht maar erg duur. Dat is ook de reden waarom het alleen terug te vinden is in high-end producten. Perfect voor een iPhone hardcase die bestand moet zijn tegen dagelijkse omstandigheden en daarnaast ook nog eens een exclusieve uitstraling heeft. De tube is na een wenperiode van enkele dagen ook handig in gebruik.

De tubes worden met de hand gemaakt in Berlijn en worden gratis verzonden binnen Europa. Dat mag ook wel want de door ons geteste tube kost € 79.99. Dat is veel geld voor een iPhone hoesje en onze eerste reactie was ook dat, dat net zoveel is als de prijs van een iPhone 3G in combinatie met een abonnement. De Gorilla tube komt in een keurige verpakking met een magneet sluiting. In de doos zit een mini beschrijving waarop staat dat de iPhone er bij eerste gebruik nogal stroef in gaat. Dat klopt en wij moesten in het begin hard duwen om de iPhone 3G in de tube te krijgen. De iPhone 2G past prima. Na verloop van tijd schuift de iPhone 3G makkelijker in de tube. Hij moet als het ware even "inslijten".


De dikte van de tube is iets dikker dan een creditcard. De boven en de onderkant zijn open en het maakt niet uit aan welke kant je de iPhone in de tube stopt.

Aan de zijkant zitten twee flipstraps. Door de iPhone in de tube te duwen komt er door de band een lus onder de iPhone. Door aan het uiteinde van de band te trekken (mooi afgewerkt met Gorilla logo) komt de iPhone weer uit de tube. Het systeem is eenvoudig en werkt prima.

De band laat ruimte over voor de luidsprekers van de iPhone 2 en 3G zodat oproepen goed te horen zijn. Dat is bij andere hoesjes vaak niet het geval.

Aan de bovenkant is de hoofdtelefoon aansluiting goed bereikbaar en de aan en uit knop. Het ontwerp van de tube is goed doordacht en de iPhone kan er niet zomaar uitvallen.

De iPhone blijft ook goed in de tube zitten doordat er in de binnenkant vilt zit. Dit voorkomt krassen op de iPhone.

De Gorilla tube links met de iPhone in de tube, rechts met de flipstrap zichtbaar als de iPhone uit de tube is. Onder een doorsnede van hoe het flipstrap systeem in de tube verwerkt is.

De tube is qua vormgeving, design en materiaal erg mooi maar vooral duurzaam en zeer sterk. Wij realiseren dat een hoesje van bijna 80 euro in tijden van economische crisis veel geld is maar daar tegenover staat dat je met de Gorilla tube in een keer klaar bent voor de gehele levensduur van je iPhone. Wij verslijten ongeveer 4 dertig euro iPhone hoesjes per toestel per jaar en dat is uiteindelijk kostbaarder dan één Gorilla Tube.


In deze You Tube video is te zien hoe sterk de Gorilla tube is.

De tubes zijn online te bestellen via Gorilla Cases

 
 

Apple werkt niet mee aan universele lader

17 fabrikanten van mobiele telefoons willen vanaf 2012 een universele lader gaan gebruiken voor mobiele telefoons. Enkele deelnemers zijn LG, Motorola, Nokia, Samsung, Sony Ericsson en een aatal telecom providers. De nieuwe standaard moet gaan werken via micro USB en heeft als groot voordeel dat je met een lader verschillende mobiele telfoons kan opladen.

De Europese Commissie wil ook zo'n standaard maar dan binnen twee jaar. Als dat niet lukt komt er wetgeving om universele laders bij fabrikanten at te dwingen. Het EU idee zou ook moeten werken via de mini-USB-standaard. Binnen de EU wordt jaarlijks voor 300 miljoen euro aan opladers en headsets weggegooid.

Bron: AppleInsider

 
 

Steve Ballmer: iPhone is een mooi platform

In januari 2007 kraakte Microsoft-topman Steve Ballmer de iPhone nog af maar vandaag complimenteerde Ballmer aartsconcurrent Apple op het Mobile World Congress in Barcelona met het succes van de iPhone. “De iPhone is een mooi computerplatform voor mobiele software en is erg eenvoudig in het gebruik.” Hij deed zijn uitspraak vandaag tijdens een discussie op het Mobile World Congress in Barcelona.

Bron: NRC

 
 

Wordpress iPhone App onderweg

In november zou Wordpress een update uitbrengen van de Wordpress iPhone applicatie maar de Apple firmware update 2.2 voor de iPhone gooide roet in het eten. De applicatie werkte niet goed meer en zorgde voor problemen. Wordpress stelde de lancering van de update uit en heeft sindsdien veel aangepast. De update is bijna klaar voor disrtibutie via de App Store maar om alle bugs uit te sluiten is Wordpress op zoek naar beta testers voor de Wordpress 1.2 iPhone applicatie.

Inschrijven voor de WordPress for iPhone 1.2 Beta Test kan via deze link.

In de nieuwe versie zitten de volgende nieuwe functies:

Landscape mode met extra groot toetsenbord
Hulp voor het maken van links
Ondersteuning voor het bewerken van pagina's
Reacties modificeren
Asynchroon publiceren
Vergroten en verkleinen van foto's

 
 

Bijna iedereen heeft een App Store

Vorig jaar introduceerden fabrikanten van mobiele telefoons touchscreens op het Mobile World Congress in Barcelona met de iPhone als voorbeeld. De bediening is nog niet zo goed als op de iPhone maar daar komt dit jaar verandering in. Bijna alle merken tonen op het Mobile World Congress modellen die je met je vinger op het scherm kan bedienen.

Dit jaar introduceren bijna alle fabrikanten van mobiele telefoons een App Store.

Nokia’s Ovi Store. Een online applicatie en multimedia portal wat al geïntegreerd zit in de nieuwe Nokia N97. In mei komt deze functie ook beschikbaar voor enkele bestaande Nokia smartphones en nieuwe modellen.

Windows Marketplace. Samen met een nieuwe versie van Windows Mobile opent Microsoft ook een App Store: Windows Marketplace met 20.000 applicaties.

App Store for Symbian. PocketGear, die onlangs zelf een Palm App Store bouwde en een App Store voor Windows Mobile, gaat binnenkort een App Store lanceren voor Symbian, het besturingssysteem waarop smartphones van Nokia werken. Hoe dat gaat in combinatie met Nokia's eigen Ovi Store is nog onduidelijk.

Android Market. Google opende een applicatie marktplaats voor het Android platform in Oktober, op dit moment zijn er alleen gratis applicaties te downloaden. Deze week gaat Google bekend maken dat er ook betaalde applicaties komen voor het Android platform.

BlackBerry Applications Center. Research in Motion (RIMM) kondigde in oktober vorig jaar aan dat ze ook komen met een Applications Center. Deze week zal op het Mobile World Congress in Barcelona meer duidelijk worden over de RIMM "App Store".

Palm Software Store. Bestaat sinds december 2008 met 2000 applicaties en 1,000 gratis spelletjes.

Ook Samsung werkt aan een App Store en Telecom providers zoals Orange en T-Mobile werken ook aan App Store achtige constructies.

Apple opende de App Store in juli 2008 met inmiddels meer dan 20.000 applicaties.

Bron: Fortune Apple 2.0 blog

 
 

iPhone blijft "pieken" bij Google

Bij Fortune hebben ze een analyse gemaakt van het aantal zoekopdrachten naar de naam iPhone ten opzichte van de concurrentie. In de grafiek van Google Trends is duidelijk te zien dat de iPhone sinds zijn lancering op 29 juni 2006 behoorlijk "piekt". In de grafiek zijn ook de zoekopdrachten naar Palm, Blackberry, Windows Mobile en Androïd te zien. Windows Mobile en Palm vertonen een dalende lijn en naast de iPhone is de enige met een stijgende lijn de Blackberry.

De lancering van de Palm Pre en de BlackBerry Storm zijn nauwelijks zichtbaar in de grafiek.

Bron: Fortune Apple 2.0 blog

 
 

Start je auto met een iPhone

Rinspeed, een Zwitserse autotuner en engineering studio die elk jaar opnieuw op de autosalon van Genève iedereen verbaast met de gekste autoconcepten, houdt zijn reputatie hoog. Dit jaar wordt het de iChange, een éénzitter en elektrisch aangedreven sportwagen.

Het idee achter de iChange is volgens Rinspeed-baas Frank Rinderknecht dat wagens vandaag vaak een onnodig groot koetswerk meeslepen om soms tot zeven mensen te kunnen meenemen, terwijl de chauffeur er alleen in zit. De iChange kan twee passagiers meenemen en deze kunnen zijdelings achter de chauffeur zitten in aparte kuipstoeltjes Er zitten geen deuren aan de iChange. Het hele dak scharniert naar voren open, zodat je over de laag ingescheden zijwand in de cockpit kan kruipen.

Starten via de iPhone
Er zit geen contactsleutel en zelfs geen startknop in de auto. Die wordt indien nodig op het schermpje van de geïntegreerde Apple iPhone geprojecteerd. Die stuurt vanuit z'n eigen interface overigens ook de meeste andere functies van de auto aan.

De iChange is een volledig elektrische wagen. Voor de techniek daarvan tekende Siemens. De 150 kW motor (201 pk), gekoppeld aan een zesbak geleend van de Subaru rallywagens, stuwt de iChange in minder dan 4 seconden naar 100 km per uur. De topsnelheid ligt op 220 km per uur. De iChange haalt z'n energie uit lithium-ionbatterijen die via het stopcontact opgeladen kunnen worden. Hoe ver je daar mee komt, vermeldt Rinspeed niet.

De iChange is -net zoals die andere spectaculaire ontwerpen van Rinspeed- bedoeld als studieobject en niet als productiemodel.

Bekijk hier een video van Rinspeed

Bron: HLN.BE

 
 

Gestolen iPhone binnen uur terug

Afgelopen week verscheen er een bericht op de website van de consumerist.com met de volgende kop: "My iPhone Is Missing, And Some Guy Is Taking Pics Of Himself With It!" De Consumerist is een Amerikaanse consumentenwebsite waarop bedrijven aan de schandpaal worden genageld vanwege slechte service of producten en consumenten kunnen er ook verhalen kwijt. Het is eigenlijk een Consumentenbond, Kassa, Radar in één.

Een iPhone eigenaar wist zijn gestolen gadget binnen een uur te traceren dankzij de hulp van de lezers van de consumentenwebsite. De man had zijn e-mailprogramma zo ingesteld (CC) dat elk mailtje dat vanaf zijn iPhone werd verstuurd automatisch ook naar zijn eigen mailadres ging. Nadat zijn telefoon was gestolen las de man thuis zijn e-mail. Daarin zag hij berichten met foto’s die de dief aan zijn vrienden had verstuurd.

De zoon van de gedupeerde zette de foto’s op Flickr en stuurde vervolgens een berichtje naar de site Consumerist waarin hij om advies vroeg. Behulpzame lezers vonden de dader op de netwerksites Facebook en Hi5.

Binnen een uur nadat zijn gegevens online waren gezet belde de dief met de zoon van de bestolen iPhonebezitter. Als de zoon de foto’s van het internet zou halen, zou de dief de iPhone terugbezorgen. En zo geschiedde.

Via: Nu.nl

 
 

Man Demi gebruikt Qik tegen Paparazzi's

De man van Demi Moore, acteur Aston Kutcher gebruikte zijn iPhone 3G en Qik om lastige Paparazzi’s vast te leggen en direct uit te zenden op het internet. Met Qik is het mogelijk om direct live video uit te zenden via de website van Qik maar daarvoor is wel een jailbreak nodig.

Een van de Paparazzi’s noemde Moore een “crazy little bitch” waarop Kutcher de Paparazzi’s live op het internet streamde met zijn iPhone. “I love it when strangers call my wife a crazy little bitch. That doesn’t make you wanna hit somebody does it”

De qik video van het incident.

Bron: Engadget

 
 

één standaardstekker voor opladers

Fabrikanten van mobiele telefoons moeten gebruik gaan maken van één standaardstekker voor opladers en microfoontjes. Dat wil Europees Commissaris Verheugen van Industrie. Momenteel is het zo dat elke fabrikant een ander type stekker gebruikt. Soms is er zelfs nog verschil tussen opladers van mobiele telefoons van één fabrikant.

Verheugen hoopt dat de bedrijven hierover vrijwillig afspraken willen maken. Als dat niet lukt dan belooft hij met regelgeving te komen. Een aantal fabrikanten gebruikt al de mini-USB-standaard, die afkomstig is uit de computerindustrie.

Toine Manders
VVD-Europarlementariër Toine Manders had in de Europese Commissie een vraag gesteld over het verplichten van uniforme stekkers.

Volgens Manders is een uniforme stekker "beter voor het milieu", omdat consumenten dan niet steeds een nieuwe headset of oplader nodig hebben als zij een nieuwe telefoon aanschaffen. "Binnen de EU wordt jaarlijks voor 300 miljoen euro aan opladers en headsets weggegooid", aldus Manders in het NOS Radio 1 Journaal.

"De Europese Commissie komt eerst met het dringende verzoek aan de industrie om binnen twee jaar met een oplossing te komen. Als dat niet lukt komt er wetgeving."



Bron: NOS radio 1 Journaal

 
 

Review: Fabrix Leather Impact Hard Shell


Fabrix fabrikant van iPhone hoesjes en sleeves heeft onlangs een nieuwe lijn geïntroduceerd. Naast de hand gemaakte iPhone sleeves maken ze nu ook Hard Shells voor de iPhone 3G van leer. Wij hebben de Fabrix Leather Impact Hard Shell getest.

De Hard Shells zijn in 4 varianten te koop met wederom een krijtsreep uitvoering, Carbon Fiber, Denim en de door ons getest leren Impact Hard Shell.

De Fabrix Leather Impact Hard Shell hebben we ontvangen in een blister verpakking met een kijkvenster. Niets bijzonders. De Shell is gemaakt van zwart leer met nerfprint. Op de achterkant van de Shell zit een uitsparing voor de camera van de iPhone 3G.

Alle functie toetsen van de iPhone zijn goed bereikbaar. De Shell is gemaakt voor de iPhone 3G maar de iPhone 2G past er ook in.

Aan de onderkant van de Shell zit een opening zodat het geluid van de iPhone goed hoorbaar is en je normaal je iPhone kan opladen zonder hem uit de Shell te halen.

De functietoest aan de bovenkant van de iPhone is goed te bedienen en de ingang voor de hoofdtelefoon is bereikbaar.

De binnenkant van de Shell is van een materiaal gemaakt wat op rood fluweel lijkt.

De door ons getest Impact Hard Shell van leer is voor zijn geld een prima behuizing voor de iPhone. Voor hetzelfde geld koop je in sommige winkels een siliconen hoesje. De Fabrix Hard Shells zijn gemaakt van goede materialen. De Shell is hand gemaakt en dat is hier en daar ook te zien. Sommige delen zijn slordig geplakt. Dat is vooral te zien aan de binnenkant van de Shell en dus niet zichtbaar als de iPhone in de Shell zit. De Shell heeft een degelijke uitstraling en als je hem met een iPhone 3G gebruikt zit hij als gegoten. Wij hebben hem ook getest met een iPhone 2G. De iPhone 2G zou er wel uit kunnen glijden omdat de case gemaakt is voor de iPhone 3G die iets dikker is dan de iPhone 2G.

De Fabrix Hard Shells kosten USD$34.90 per stuk en daarbij komen nog $3 verzendkosten bij. Op dit moment is dat 27 euro.

Voordelen:

Niet duur
Chique uitstraling
Degelijk
Geschikt voor iPhone 3G
Snelle levering binnen een week
Goede kwaliteit
Mooi leer

Nadelen:

De boven en onderkant van de Shell zijn open waardoor er wel stof in de hoofdtelefoon ingang en speakers kan komen. Er zit geen screenprotector bij de Fabrix Shell maar wij missen dat niet. De response tijd van het scherm gaat vaak ook anders reageren met een goedkope screenprotector. Het glas van de iPhone is zo hard dat beschadigingen niet gauw voorkomen.

Bestellen kan via: fabrixcases

Zie ook onze Fabrix iPhone 3G sleeve review