iPhone als wekker: iWakeUp

Vandaag is de applicatie iWakeUp in de App Store verschenen. iWakeUp is een wekker voor de iPhone die je in plaats van snoeiharde buzz geluiden wakker maakt met geluiden uit de natuur. Tenminste de eerste 15 minuten daarna is het afgelopen met de rust want het geluid gaat dan over op een kraaiende haan. Er zitten verschillende natuur en beesten geluiden in iWakeUp zodat je zelf kan instellen wat het beste bij je ochtend humeur past.

Meer informatie via het Nederlandse applabs

iWakeUp is te koop in de App Store voor € 0,79

 
 

Zal de prijs van een iPhone halveren?

In de Verenigde Staten is dezer dagen een heel debat ontstaan rond waarschijnlijkheid dat Apple de prijs van zijn iPhone zou laten zakken tot beneden 100 dollar. Analyst Charlie Wolf van Needham Research had verklaard dat indien Apple met een iPhone van 99 dollar op de markt zou komen, tegen de prijs van 199 nu, het bedrijf niet alleen nog veel meer iPhones zou kunnen omzetten maar ook de concurrentie het nakijken geven.

In het derde kwartaal heeft Apple naar eigen zeggen 6,9 miljoen iPhones verkocht. Toch stelt de analist dat Apple nog een groter deel van de markt zou kunnen pakken, nog een voldoende marge zou kunnen overhouden en dus nog meer winst zou kunnen maken als het bedrijf de prijs van een iPhone zou halveren.
Een dergelijke verklaring is op dit ogenblik genoeg voor een stroom van artikels op websites, forums en blogs om de waarschijnlijkheid daarvan in te schatten. De meeste journalisten en gelegenheidscommentatoren zijn het erover eens: het ligt niet in de stijl van Apple om zijn producten goedkoop in de markt te zetten. De verkoop van de iPhone loopt boven verwachting. Waarom zou het bedrijf van Steve Jobs de prijs dan ook laten zakken.

Tegelijkertijd wordt er rekening mee gehouden dat er sowieso meer concurrentie komt in de markt van de smartphones en dat op een gegeven moment wel eens nodig zou kunnen zijn prijzen aan te passen. Maar dan ligt een eerste stap in de strategie voor de hand: verlaag de prijs van de basismodellen, in dit geval de 8 GB versie van de iPhone.

Toch blijft de algemene teneur dat het in de lijn van de filosofie van Apple waarschijnlijker is dat het bedrijf met nieuwe en meer geavanceerde toestellen op de markt komt die meer gaan kosten, niet minder.

Vorig jaar verlaagde Apple na 75 dagen de prijs van de eerste generatie iPhone wat voor veel commotie zorgde.

Bron: 6minutes.be

 
 

TV-tuner voor iPhone in Japan

De provider van de iPhone in Japan Softbank gaat een TV-tuner via WiFi voor de iPhone op de markt brengen. TV kijken op de iPhone kost veel energie en daarom zit er ook een extra accu bij het apparaat. De iPhone verkoopt in Japan redelijk maar nog niet volgens de verwachtingen van Softbank. Japanners willen namelijk op elke straathoek, metro, bus of trein televisie kunnen kijken.

De TV accessoire van Softbank komt eind van dit jaar op de markt en is aan te sluiten via de dock aansluiting van de iPhone 3G. Dit is voor de stroomvoorziening en de ontvangst van het TV signaal wat via WiFi gaat. Er zit een los kastje bij met een tuner wat het TV signaal naar de iPhone stuurt. Via een applicatie is er dan TV te zien op een Japanse iPhone 3G. Het is onduidelijk wat de portable iPhone 3G TV tuner moet gaan kosten.

Bron: Engadget

 
 

iPhone nu ook voor "sloebers"

Uit onderzoek van ComScore blijkt dat de iPhone geen speeltje meer is voor de rijken der aarde maar dat ook "arme" mensen de iPhone kopen. Uit het onderzoek blijkt ook dat er binnenkort meer arme mensen met een iPhone zijn dan rijke.

De grootste groep iPhone-bezitters heeft op dit moment een inkomen van minimaal $100.000 per jaar maar de "armen" met een loonstrookje van $25.000 tot $50.000 per jaar zijn sterk in opkomst. De laatste inkomstgroep stijgt met stip naar 49 procent blijkt uit het onderzoek terwijl de hogere inkomensgroep blijft steken op 16 procent.

Jen Wu, onderzoeker bij ComScore zegt dat mensen denken dat een iPhone in combinatie met een mp3-speler, telefoon en mobiel-internet geen luxeartikel is maar een juist multifunctioneel met veel opties.

Bron: Comscore.com

 
 

Tap Tap Revenge: Nine Inch Nails Editie

Vandaag is de Tap Tap Revenge, Nine Inch Nails Editie verschenen in de App Store. In de applicatie zitten 13 nummers van Nine Inch Nails twee meest recente albums en een geheel nieuwe Tap Tap Revenge ervaring. De gameplay is beter, muti-player mogelijkheid en een Nine Inch Nails vormgeving. De volgende nummers zitten in de appplicatie: Discipline, Echoplex, 1,000,000, Ghosts I-IV en vele anderen.

De platenmaatschappij heeft nog een leuke bonus voor mensen die een score weten te behalen boven de 150.000 punten. Je kan een Nine Inch Nails gitaar winnen met handtekening of kaartjes voor een Nine Inch Nails concert. Tot vrijdag 14 november kan je deelnemen. Meer informatie daarover kan je hier vinden.

De applicatie kost $4,99 Happy tapping!

 
 

Asterope navigeren door de ruimte

Asterope is gratis te downloaden tot 3 november en kost daarna € 2.49. Je moet een klein ruimteschip navigeren door de ruimte met behulp van een grijparm.



 
 

iPhone Beta 2.2 is nog te "kraken"

Volgens een bericht van het iPhone Dev Team wat zojuist verscheen is de onlangs vrijgegeven beta 2.2 firmware voor de iPhone nog te kraken. De simlock op 2G toestellen blijft nog steeds weg en een pwnage jailbreak is ook nog steeds mogelijk. De schermafbeelding is van een iPhone 2G met beta firmware 2.2.

Eerder deze week was er al een doorbraak bij de ontwikkeling van de software om de iPhone 3G simlock vrij te maken. Het iPhone Dev Team is heel erg dicht bij zo'n unlock maar het is onduidelijk hoe lang dat nog gaat duren.

Bron: iPhone Dev Team


 
 

Live Mesh for Mac: MobileMe van Windows

Microsoft is natuurlijk niet echt blij met Apple's MobileMe en komt daarom binnenkort met een Mac versie van Live Mesh file syncing service, volgens MacWorld. Met Live Mesh kan je bestanden synchroniseren tussen computers en bestanden opslaan op de Microsoft Cloud server. Met de Mac versie van Live Mesh is het mogelijk om bestanden te synchroniseren tussen Mac, Windows, en Windows Mobile apparatuur. Met een iPhone is dat nog niet mogelijk.

Bron: Macworld

 
 

Met de iPhone vitale functies controleren

Het Nederlandse bedrijf RS Techmedic heeft een iPhone telemedicine applicatie gelanceerd. Hierdoor kunnen artsen op hun iPhone op elk moment en elke plek de vitale lichaamsfuncties van ambulante patiënten bekijken.
De applicatie is een uitkomt voor bijvoorbeeld hartpatiënten met klachten, die niet in het ziekenhuis liggen. Als zijn problemen hebben kunnen deze sneller herkend worden. Voordelen hiervan een grotere zekerheid bij de patiënt, minder kosten voor het ziekenhuis en een snellere diagnosestelling en behandeling.

Hoe is dit allemaal mogelijk?
Het zit als volgt: De patiënt moet beschikken over het apparaatje Dyna-Vision. Dat is een klein en portable toestel. Deze meet tot tien medische waarden door middel van niet-invasieve sensors die op de huid worden geplakt. Zo zijn bijvoorbeeld de hartfrequentie, het hart ritme en ademhaling te controleren.

Dyna-Vision heeft een interne GPRS-module die automatisch het verslag van de vitale lichaamsfuncties naar een server stuurt. Artsen kunnen deze op afstand bekijken. De technologie is niet afhankelijk van een bepaalde infrastructuur en werkt wereldwijd.

iPhone
De patiënt heeft de mogelijkheid een alarmbericht te sturen naar een arts, die daarna de vitale lichaamsfuncties kan analyseren en op het alarmbericht kan reageren. De combinatie met de iPhone, waar ook T-Mobile aan mee werkt, wordt eind november gepresenteerd.

Bron: ICTzorg

 
 

Big Brother met hulp van je iPhone!


Met SuperTracker wat tijdelijk gratis is maar normaal ook bijna niets kost $0.99 is het mogelijk om personen te vinden via een gsm nummer. De applicatie maakt gebruik van de ingebouwde GPS van de iPhone en van de inkomende GSM locatie signalen van de persoon die je zoekt....

Stel het land in waar de applicatie moet zoeken
Voer het GSM nummer in van de persoon die je zoekt
klik op Track en na enige tijd is je vriend of vriendin gevonden.
Een absolute hit op een feestje of op kantoor.

Tijdelijk gratis in de App Store

 
 

Micro Surface tijdelijk gratis

Micro Surface is gebaseerd op Microsoft Surface en lijkt een beetje op de multi touch interface uit Minority report. Je kan foto's op het scherm van je iPhone nu bijna benaderen als echte foto's. De pinch en zoom functie van de iPhone is hier zeer geschikt voor en het is ook mogelijk om foto's te roteren met Micro Surface. Omdat Micro Surface al 9000 keer gedownload is viert de software ontwikkelaar een feestje en geeft de applicatie tijdelijk weg via deze link.


Micro Surface

 
 

Easy Writer mail in landscape mode


Easy Writer is wederom een gratis applicatie om in landscape mode e-mail te versturen. Eerder schreven we al over Firemail wat ook gratis is.



Easy Writer heeft ten opzichte van Firemail de mogelijkheid om Pinch en zoom te gebruiken om de tekst te vergroten of te verkleinen. De tekst blijft bewaard tijdens een inkomend gesprek en het is mogelijk om internationale lettertypes te gebruiken.

In combinatie met onze tip om de autocorrectie uit te schakelen is het nu mogelijk om zeer snel een e-mail te versturen met een iPhone. Inmiddels zelfs sneller dan een Blackberry gebruiker...

Tip om een ontvangen e-mail bericht te beantwoorden met Easy Writer:
Druk op de Antwoord toets van een ontvangen bericht.
Sluit daarna met de home knop mail af.
Start Firemail op en schrijf je reply bericht.
Druk nu op verzend pijltje boven de Q en kies Send to MobileMail.
De tekst komt nu automatisch in het bericht wat je aan het beantwoorden bent.

Download Easy Writer gratis in de App Store

 
 

iPhone applicatie voor de hond...

Een iPhone applicatie die specifiek gemaakt is voor hondenbezitters: Bow cam. "the greatest application for all the dog lovers" volgens de producent van de software. Een foto maken van een hond kan lastig zijn. Het roepen van " koekje" werkt niet meer met een hond anno 2008. Daarom is er nu Bow cam. Start de applicatie zet je hond voor de lens van je iPhone en druk op de " Bow" knop. De applicatie laat blaf geluiden horen waardoor je de attentie van je hond hebt en je een prachtfoto kan maken. Waarom de Labrador op de foto scheel kijkt weten we helaas niet...

Bow cam kost $0.99 en voor dat geld krijg je ook nog eens 10 verschillende blaf geluiden.

Bron: Macrumors

 
 

Obama of McCain? POLIS voor de iPhone

Volgende week dinsdag 4 november kiezen de Amerikanen een nieuwe president. Feitelijk wordt op de dag van de verkiezingen niet de president gekozen, maar het college dat hem gaat kiezen. Het kiescollege bestaat uit 538 kiesmannen. Dat is evenveel als het aantal senatoren en leden van het Huis van Afgevaardigden, aangevuld met drie extra zetels voor Washington D.C.. Omdat het aantal afgevaardigden per staat verschillend is, is ook het aantal kiesmannen per staat verschillend. Het minimum aantal voor een staat is drie, omdat iedere staat twee senatoren heeft en ten minste één afgevaardigde.



De verkiezing van de kiesmannen gaat in de meeste staten volgens het principe First past the post. Dat wil zeggen dat degene die in een bepaalde staat de meeste stemmen haalt, alle kiesmannen van die staat in zich verenigt. Uitzonderingen zijn de staten Maine en Nebraska. Daar worden twee kiesmannen op deze wijze gekozen; de andere (twee in Maine, drie in Nebraska) worden per congresdistrict gekozen.

Door dit systeem is het mogelijk dat de presidentskandidaat met de meeste stemmen niet altijd de verkiezingen wint. Dat gebeurde bijvoorbeeld tijdens de presidentsverkiezingen van 2000 waarin Al Gore ondanks een absolute meerderheid van stemmen verloor van George W. Bush. Tegenstanders van het systeem wijzen hierop wanneer zij voor afschaffing pleiten. Voorstanders zeggen dat het systeem de overmacht van de grotere staten tegengaat alsmede verkiezingsfraude moeilijker maakt.

Om de uitslag te volgen van de verkiezingen is een gratis iPhone applicatie te downloaden in de App Store: POLIS. Volgens de software ontwikkelaar de beste verkiezings applicatie in zijn soort. De software maakt als enige gebruik van realtime nationale polls en verkiezingsuitslagen. POLIS gebruikers krijgen op de dag van de verkiezingen realtime uitslagen van exit polls te zien en volgens de software ontwikkelaar van POLIS weet je dankzij POLIS het eerst wie de volgende president van de Verenigde Staten gaat worden.

Na de verkiezing krijgt POLIS een update met tientallen nieuwe functies voor een snelle toegang tot politiek nieuws en informatie.

Download POLIS gratis in de App Store

 
 

Bloggen met een iPhone

Bloggen met een iPhone is mogelijk maar omdat het onmogelijk is om teksten te kopiëren en te plakken is het wat omslachtig. Als je een leuk bericht leest op een website is het essentieel om de tekst als bron te kopiëren naar een nieuw bericht om het goed te kunnen vertalen of redigeren. Met de iPhone kan dit helaas (nog) niet. De iPhone is wel geschikt om een kort berichtje te maken. Die berichten kan je ook voorzien van een foto of een afbeelding uit een fotoalbums van je iPhone.

Toen de iPhone in 2007 op de markt kwam in de Verenigde Staten was er onder bloggers nogal wat verontwaardiging omdat er geen blog software op de iPhone zat. Sinds de komst van de App Store is dat redelijk opgelost.

Blogger/Blogspot



Bloggers die gebruik maken van Blogger/blogspot hebben al enige tijd de mogelijkheid om berichten te publiceren via E-Mail inclusief foto's of afbeeldingen maar ook de gratis Lifecast iPhone applicatie is een aardige optie maar het is alleen mogelijk om een foto of afbeelding te uploaden in een bericht of alleen een bericht met tekst. Een combinatie van tekst en foto is met Lifecast niet mogelijk.

Macworld heeft 3 populaire blog applicaties getest: TypePad, WordPress, and iBlogger om te kijken wat de beste blog applicatie is.

TypePad



De TypePad iPhone blog applicatie met de naam Typepad werkt alleen met Typepad blogs. Six Apart heeft de software ontwikkeld en ze zijn ook bekend als de makers van de Movable Type blogging software. Als je de Typepad applicatie opstart en inlogt in je Typepad account zie je drie opties: een bericht maken, een foto maken en toevoegen aan het bericht of een foto kiezen uit je iPhone fotoalbum. Het invieren van text is erg basic. Links en opmaak van tekst moet door middel van HTML codes gebeuren. Macworld ontdekte ook een bug in de Typepad software omdat ingevoegde foto's iets worden bijgesneden. iBlogger heeft daar ook last van maar Worpress niet. Macworld denkt dat het probleem aan de iPhone ligt en niet aan de software omdat het bij twee verschillende applicaties voorkomt.

TypePad's mobiele editie is ontworpen om even snel een berichtje te maken als je onderweg bent. Bestaande berichten op je blog kan je er niet mee bewerken. Mocht je toch een lang bericht maken met Typepad dan worden de concepten bewaard...

WordPress




Net als TypePad werkt de WordPress blog applicatie alleen met Wordpress blogs. Wordpress is tevens een van de eerste open-source iPhone applicaties. Met de applicatie is het ook mogelijk om de laatste 10 berichten op je blog te bewerken en via de instellingen kan je er ook voor kiezen om meer berichten van je blog naar je iphone te downloaden en te bewerken.

Worpress heeft ook geen WYSIWYG editor en heeft basis functies om snel een bericht te maken. Je kan ook direct foto's toevoegen aan een bericht of uit je fotoalbum van de iPhone. Foto's worden automtisch aan het einde van een bericht ingevoegd maar het is mogelijk om dit te wijzigen. Met Wordpress is het ook mogelijk om berichten te agenderen en een wachtwoord aan een bericht toe te voegen.

iBlogger



Van de makers van Ecto komt de iPhone applicatie iBlogger. Dit is ook de enige blog applicatie uit de Macworld review die geld kost: US$10. Met iBlogger is het wel mogelijk om berichten te maken voor TypePad, WordPress, Movable Type, ExpressionEngine en Xanga. Ideaal als je meerdere blogs hebt bij verschillende aanbieders van blogs.

iBlogger kan de laatste 11 berichten van je blog weergeven en bewerken. Er is een preview functie die gebruik maakt van Safari. iBlogger heeft als enige applicatie uit de test een link knop zodat je geen tijdrovende HTML codes hoeft in te voren voor een linkje. iBlogger kan ook gebruik maken van locatie gegevens door middel van de GPS in de iPhone 3G.

iBlogger heeft een groot nadeel omdat aan het einde van elk bericht een link staat naar de iBlogger Web site. Dit is via de instellingen uit te schakelen maar het is wel vreemd dat het in een betaalde applicatie zit.

Als je alleen blogt via WordPress of TypePad gebruik dan de officiële en gratis applicaties. In de App Store zijn nog meer blog applicaties zoals BlogPress wat wij missen in de review op Macworld en daarom nog even toevoegen aan dit bericht.

BlogPress



Met BlogPress kan je berichten maken voor Movable Type, Typepad, Wordpress, Blogger, Drupal en MSN Live Spaces.

Grootste voordeel van BlogPress is dat het een WYSIWYG editor is en dat je geen HTML kennis nodig hebt om een bericht te maken met opmaak. Het is ook mogelijk om berichten met (meerdere) afbeeldingen te maken met opmaak. Vooral voor gebruikers van Blogger is dit erg handig omdat de mail functie de afbeelding altijd bovenaan een bericht plaatst. BlogPress plaatst de afbeeldingen automatisch in een Picasa Web Album en dat is voor Blogger gebruikers erg handig.

Het bewerken van eerder geplaatste berichten is ook mogelijk en het opslaan van concepten. Als je meerdere blogs hebt is er ook een voorziening om een bericht op meerdere blogs te publiceren. BlogPress is op dit moment in de aanbieding en kost 2,39 normaal $10

Dit bericht hebben we met BlogPress gemaakt en is met een iPhone een langdurig proces maar het werkt wel!

Meer informatie over BlogPress: coollittlethings.com

 
 

Saaie vergadering: Fake Call voor de iPhone

Simuleer nep telefoontjes met Fake Calls. Als je een excuus nodig hebt tijdens een saaie vergadering is dit je redmiddel. Open de Fake Calls iPhone applicatie en stel in over hoeveel seconden of minuten je "gebeld" moet worden.

Je kan de naam van de "beller" instellen plus telefoonnummer, het tijdstip van het nep telefoontje en er is een mogelijkheid om een wallpaper uit je fotobibliotheek te kiezen. De opties van het programma kan je terug vinden in het instellingen menu.

Deze week is de applicatie gratis te downloaden in de App Store daarna kost het ongeveer $0.99

De auteur van de applicatie gaat 10% van de opbrengsten aan het goede doel schenken. In de volgende versie van Fake Call komen meer beltonen.

 
 

Noodoplader voor iPhone met 2 penlites

Brando heeft een noodoplader gemaakt om je iPhone snel te voorzien van noodstroom. De oplader werkt op twee AA penlite batterijen en kost $ 10,00. Handig om je iPhone toch nog even werkend te krijgen als de accu leeg is maar verwacht geen wonderen van de noodoplader.

Meer informatie: mobile.brando.com.hk

 
 

OTA Podcast downloaden met firmware 2.2

TUAW heeft een screencapture geplaatst van een nieuwe functie die in de nieuwe 2.2 beta iPhone firmware zit. Het is mogelijk om over-the-air Podcasts te downloaden naar de iPhone en iPod Touch. Volgens TUAW is dat ook waarschijnlijk de rede waarom onlangs de podcast applicatie "Get More Episodes"niet in de App Store is toegelaten.

Bron: TUAW

 
 

iphone.mobielnieuwsnet.nl - iPhone portal!


We hebben al wat beta versies achter de rug en na wat experimenten kunnen we met enige gepaste trots onze iPhone portal presenteren: iphone.mobielnieuwsnet.nl
De portal is zo gemaakt dat hij ook geschikt is voor mensen die gebruik maken van een eerste generatie iPhone maar natuurlijk ook voor de iPhone 3G. We hebben een selectie gemaakt uit goede iPhone websites uit binnen en buitenland.

Onze iPhone portal is gratis en was ook bijna in de iTunes store verschenen ware het niet dat onze software ontwikkelaar voor de iTunes Applicatie geld wil vragen. Wij zijn het daar niet mee eens omdat een link verzameling wat ons betreft geen geld mag kosten en vrij verkrijgbaar zou moeten zijn. Dat de iPhone applicatie (voorlopig) niet door gaat is jammer omdat het er qua grafische vormgeving erg mooi uitziet en ook nog eens prima werkt.

Daarom nu in afgeslankte vorm (qua vormgeving) maar daardoor wel super snel de iPhone Nieuws Blog Web Applicatie. Heb je links of aanvullingen? Dan horen wij dat graag!

Zet de portal als "bookmark" in je springboard:

Navigeer met je iPhone naar: iphone.mobielnieuwsnet.nl
Klik op het plus teken in mobile Safari (naast het bookmark icoontje)
Kies zet in beginscherm
Geef onze web Applicatie een naam
Klik op voeg toe rechts boven in beeld
Het iPhone Nieuws Blog icoontje staat nu in je springboard en daarmee ook de toegang tot tientallen iPhone websites.

 
 

Interactief boek van Snow Patrol


In september schreven we al over de Snow Patrol applicatie die samen met de release van het nieuwe album zou uitkomen in de App Store. De Snow Patrol applicatie is er en het is een Interactief boekje. Navigeer door een sterrenveld van origami in de artwork van het album "A hundred Million Suns". Ontdek exclusief materiaal door het openvouwen van verschillende origami's.

In de applicatie zitten 12 handgeschreven songteksten, drie video's met behind the scenes materiaal en the making of the album.

Het Snow Patrol album: A hundred Million Suns is nu te koop in de iTunes Store en de Snow Patrol applicatie is gratis in de App Store te downloaden.

 
 

iPhone applicatie wissen? Eerst beoordelen

In de laatste versie van de iPhone beta firmware 2.2 zit een App Store beoordeel mogelijkheid voordat je een Applicatie wist van je iPhone. Deze zogenaamde rating is ontdekt door de Griekse iPhone website Hellas. Het is ook mogelijk om de beoordeling te annuleren. Dit is volgens ons een rare toevoeging. Als je iets wist van je iPhone gebruik je het niet of is de Applicatie niet goed. Door deze manier van beoordelen krijgen veel applicaties negatieve waarderingen.

Bron: iPhone Hellas

 
 

Bewaak je huis met je iPhone


Lextechlabs iRa heeft een applicatie gelanceerd waarmee je op afstand je huis kan bewaken met een iPhone. Het is een van de duurste iPhone Applicaties die je kan vinden in de App Store maar daarmee ook een van de meest indrukwekkende.

Je kan camera's bedienen over IP met je iPhone en meerdere feeds tegelijkertijd bekijken. Als je er in een van de video feeds iets gebeurt kan je het schermpje beeldvullend maken. De camera kan met behulp van de Applicatie pannen, tilten en zoomen. De Applicatie alleen kost 719,99 euro en dat is exclusief video camera's en infrastructuur voor de beveiliging van je huis.

Meer informatie via: lextechlabs

 
 

Google Earth voor de iPhone


Google heeft vanmorgen Google Earth uitgebracht voor de iPhone. De applicatie ondersteunt de bewegings-sensoren van het toestel en maakt gebruik van de ingebouwde GPS. De hele wereld is te bekijken via Google Earth vanaf grote afstand of zeer ver ingezoomd. Door middel van de GPS van de iPhone 3G kan de applicatie meteen de huidige locatie opzoeken op de getoonde wereldbol. Verder zijn er Panoramio foto's van locaties te zien en links naar Wikipedia-artikelen over plaatsen op de aarde.

De applicatie is niet echt stabiel en bij ons liep het een aantal keer vast. Dit heeft er mee te maken dat alle gevens in real time moeten worden gedownload vanaf de Google Earth server. In combinatie met de GPS en het downloaden van alle data warmt de iPhone 3G ook al snel op en wij vermoeden dat het net zo'n "battery killer" is als Google Maps.


Google Earth is gratis te downloaden in de App Store

 
 

Best moeilijk bellen met een iPhone...

Het overkomt de beste correspondent van Sky News wel eens maar ook een actrice in de comedy-drama televisie serie Entourage. Ari Gold heeft hier wat problemen met een iPhone 2G....
Bron: iPhone Dev Team

 
 

Disney game Bolt voor de iPhone


Bolt een Walt Disney tekenfilm over de hond Bolt en hamster Rhino de film komt binnekort uit in de bioscoop en Disney heeft alvast een 94.4 MB groot spel gemaakt wat gratis te downloaden is in de App Store..


Bolt is een superhond. Althans, dat is hij wekelijks in zijn eigen TV-serie "American Dog". Al denkt hij daar zelf heel anders over. Want als hij pardoes van Hollywood in New York terechtkomt, kan hij ineens niet meer op z'n superkrachten terugvallen. Samen met de zielige huiskat Mittens en Rhino, een aan TV verslaafde hamster in een plastic bal, moet Bolt zijn weg terug naar Hollywood proberen te vinden. 11 februari 2009 in de bioscoop. Bolt verschijnt op 11 februari 2009 in Nederland in de bioscoop en eind deze maand in de Verenigde Staten.

Rhinoball gratis in de App Store

 
 

Portofolio in de App Store


Ontdek de wereld van fotograaf Eric Lafforgue. Van Papoea New Guinea tot Noord Korea en bekijk zijn portofolio en gebruik ze als wallpaper voor je iPhone. Lees ook de adviezen van Lafforgue die regelmatig foto's maakt voor Lonely Planet, National Geographic, The Times, Stampa, CNN Traveller, en UNESCO magazine.

Download gratis in de App Store

 
 

Zibri opent een nieuwe hack Blog

Zibri, de ontwikkelaar van ZiPhone heeft een update op zijn blog gezet. Geen groot nieuws alleen dat hij blij is met zijn iPhone 2G en dat hij een nieuwe blog heeft gemaakt waar hij ander "hacky" nieuws op gaat zetten. Niet alleen over de iPhone maar ook over andere dingen.

Bron: iClarified

 
 

iPhone Beta 2.2 heeft nog meer verassingen

De iPhone beta Software 2.2 heeft voorzieningen voor openbaar vervoer en aanwijzingen om te voet een route te plannen. iPhoneYap heeft een aantal screencaptures geplaatst op zijn website met de nieuwe voorzieningen van Google Maps. o zijn er 3 icoontjes te zien als je een reis gaat plannen: te voet, met de auto en openbaar vervoer. De laatste voorziening heeft de mogelijkheid om een reis met de trein, bus of metro te plannen. Of dat ook voor Nederland mogelijk is blijft vooralsnog onduidelijk. Maar wij hebben Trein....

Uit de screencaptures van de nieuwe openbaar voorzieningen van Google Maps blijkt ook dat er vertrek en aankomsttijden worden aangegeven bij elke vorm van reizen.

Bron: AppleInsider

 
 

iOrgane iPhone kloon

Steeds vaker duiken er iPhone klonen op. Meestal geproduceerd in China. Gizmodo ontdekte afgelopen week de iOrgane:



Meer foto's via deze link

 
 

Firmware 2.2 met Google Streetview

Enkele uren geleden heeft Apple de beta firmare 2.2 versie 2 vrijgeven
voor software ontwikkelaars. In die nieuwe firmware zit Google
Streetview.

Bron: Macrumors

 
 

Space buster, Bricks buster voor de iPhone

Space Buster lijkt op bricks maar dan beter en is erg goed gemaakt. De muziek, vormgeving en interface voelt goed aan. Het spel is snel en de game play is erg goed. Er zijn 100 levels die je moet unlocken, duizenden bonussen die je tijdens het spelen kan winnen en een geïntegreerde net ranking.

Om alle levels te unlocken kan je UNLOCKIT invoeren als je naam in het net ranking scherm ;)

Download tijdelijk gratis in de App Store

 
 

Daily Mugshot voor de iPhone



Daily Mugshots is een gratis iPhone applicatie waarmee je Mugshots mee kan uploaden naar de Mugshot website. Van je Mugshots kan je weer widgets maken en op je website of blog zetten. Zie boven.

Het is ook mogelijk om je Mugshots privé te houden.

Daily Mugshot gratis in de App Store

Bron: de dailymugshot website

 
 

iPhone 2.2 beta 2 is onderweg

De iPhone 2.2. beta 2 firmware was afgelopen nacht kort te downloaden voor iPhone ontwikkelaars. Dit had er waarschijnlijk mee te maken dat Apple een nieuwe NDA voor ontwikkelaars heeft gepubliceerd. De verschijning van de nieuwe beta 2 iPhone firmware is volgens ontwikkelaars een teken dat de nieuwe beta versie snel gaat uitkomen. Ontwikkelaars hopen op de push notificatie in de nieuwe beta firmware die al in september zou uitkomen. Hopelijk komt de nieuwe iPhone 2.2 firmware voor alle iPhone gebruikers ook snel...

Bron: AppleiPhoneApps

 
 

Worldview bekijk webcams met je iPhone

Met worldview is het mogelijk om gratis 6000 webcams over de hele wereld fullscreen met je iPhone te zien. Alle webcams op de website http://webcams.travel/ zijn met Worldview te zien.



Worldview gratis in de App Store

Meer informatie: buzzworks

Jos dank voor de tip!

 
 

Tiener publiceerde bericht over Steve Jobs

Het bericht over de hartaanval van Steve Jobs eerder deze maand is de wereld in geholpen door een 18 jarige tiener. Er is geen bewijs gevonden dat de tiener het gedaan heeft om het aandeel Apple onderuit te halen om daar zelf beter van te worden. Dit blijkt uit een bericht op Bloomberg. Het onderzoek loopt nog maar Bloomberg heeft deze gegevens van twee andere tieners die de vermeende "dader" goed kennen.

De motieven van de tiener zijn direct onderzocht nadat zijn bericht over de hartaanval van Jobs op CNN's iReport.com was verschenen. Het onderzoek loopt nog en direct betrokkenen willen niet reageren. Een woordvoerder van CNN zegt dat CNN iReport niet op de hoogte was van de leeftijd of identiteit van de schrijver van het bericht over de hartaanval. Op iReport kan iedereen "nieuws" publiceren dat is meteen ook het gevaar van de website.

Na het nep bericht kelderde de waarde van Apple op de beurs binnen een uur tot een bedrag van $4.8 miljard in de min. Pas nadat Apple het bericht ontkende steeg het aandeel weer.

Nadat het bericht op CNN's iReport verscheen nam blogger Henry Blodget, (een voormalig internet analist) het direct over op zijn website Silicon Alley Insider. Doordat 2 bronnen het bericht meldden namen vele websites maar ook de beursvloer het bericht voor waar aan.

Eerder dit jaar publiceerde Bloomberg per ongeluk een in memoriam van Steve Jobs.

Bron: Bloomberg

 
 

Jean-Michel Jarre boxen voor de iPhone

AeroSystem is een luidspreker system wat is ontwikkeld en vormgegeven door Jean-Michel Jarre voor de iPod en de iPhone. JMJ Technologies heeft in samenwerking met MyFab een lijn concept producten gemaakt met een uniek design voor een optimale beleving van geluid.

Door gebruik van glas en andere hoogwaardige materialen heeft het product een extreem pure weergave van geluid. De electronica in het systeem is zo ontworpen dat de encodering van bass en treble speciaal is afgestemd op MP3 materiaal.

Dit is wat je krijgt voor maar liefst €450:

Luidsprekers
- 1 subwoofer 450 W PMPO, of 45 W RMS
- medium / tweeter 2 speakers van 200 W PMPO, of 20 W RMS
Geintegreerde versterker
Afstandbediening
Verkrijgbaar in zwart of zilver

Afmetingen:
Diameter: 12 cm
Bodem Diameter 25 cm
Hoogte: 108 cm
Gewicht: 10 kg

In en uitgangen:
iPod 30-pin connector, iPod Touch en iPhone
USB 2.0 input
Aux input voor mini-jack analoog / digitaal 3.5 mm

Meer informatie op de JMJ Technologies website.

Jean-Michel Jarre is wereldbroemd om zijn openlucht concerten, zelf gemaakte instrumenten, de Laser Harp en de Stylophone. Jarre is de vader van de electronische muziek mede door zijn album Oxygene.

Bron: Softpedia