volg Gustav met je iPhone

De storm komt morgen aan land bij New Orleans, de stad die in 2005 zwaar werd getroffen door de orkaan Katrina. Naar verwachting kan Gustav windsnelheden bereiken van 250 km/u.

Volg Gustav met je iPhone via: http://i.wund.com/tropical

 
 

Asphalt 4 Elite Racing

Gameloft heeft Asphalt 4 Elite Racing uitgebracht in de App Store. Het spel zou eigenlijk al eind juli uitkomen maar beter laat dan nooit. Asphalt 4 Elite Racing heeft enkele unieke features je kan via WiFi multiplayer mode racen tegen online tegenstanders. Je kan kiezen uit 28 auto's om mee te racen waaronder Ferrari, Bugatti, Aston Martin en vele anderen. Het spel heeft de beste 3D graphics die op de iPhone haalbaar zijn en je gebruikt je iPhone om de auto te besturen met de bewegingssensor. Dus naar links kantelen is ook naar links sturen... Volgens de maker goed voor uren plezier om te racen in steden zoals New York, Shanghai, Dubai, en Parijs.


Asphalt 4 Elite Racing kost €7,99

Bron: Macrumors

Hierbij ook een video waarin je even moet doorspoelen.
Het spel begint na ongeveer 3 minuten.....

 
 

komt Microsoft ook met App Store?

Uit een wervings advertentie voor nieuw personeel blijkt dat Microsoft bezig is met het opzetten van een App Store onder de naam: Skymarket. Microsoft is op zoek naar een product manager die een webwinkel wil runnen voor de distributie en verkoop van applicaties voor Windows Mobile. Het lijkt er dus op dat Microsoft een online winkel gaat beginnen waar software ontwikkelaars hun software kunnen verkopen.

Eerder deze week bleek ook dat Google bezig is met het opzetten van een online winkel voor het Android platform. Blijkbaar is Apple's App Store een succes. Software ontwikkelaars produceren ook meer applicaties voor de iPhone omdat de betaling van de applicaties beter is. De inkomsten zijn 10 tot 100% hoger dan de conventionele verkoop. Dit heeft ook te maken met de goede distributie via iTunes. Op deze manier is software direct wereldwijd beschikbaar en te koop.

Bron: msmobiles

 
 

they come in... Colors voor iPhone 3G


Colors van SwitchEasy is een van de eerste siliconen capsules die de iPhone bijna volledig beschermt. 'S Werelds eerste “Jelly Bean” menu knop gemaakt van harde hars. Minder is meer: minimalistisch design. Varieteit door 10 trendy kleuren. Volledige bescherming van hoofdtelefoonaansluiting en USB connector.

De SwitchEasy Colors capsule is gemaakt van schokbestendig siliconen materiaal. De capsule zit in een blister verpakking.

Op de achterkant van de verpakking staan in het Chinees instructies en enkele plaatjes. Die heb je niet echt nodig als je wel eens eerder een screen protector hebt aangebracht. De rest wijst zich vanzelf.

In de verpakking zit:
de Colors capsule
2 screen protectors
1 dopje voor de hoofdtelefoon ingang
Klepje voor de USB connector
1 schoonmaak doekje
1 squeegee om de screenprotector aan te brengen

Met het schoonmaak doekje zorg je er voor dat je in een stof vrije ruimte het glas van de iPhone 3G goed schoon maakt. Vervolgens trek je voorzichtig de bescherming van de screen protector af. Door middel van een sticker is duidelijk te zien dat er twee screen protectors worden meegeleverd. Plak nu voorzichtig de screen protector op het glas met behulp van de squeege. Het beste resultaat bij ons was om van boven naar beneden te werken. En om steeds met de squeegee een klein stukje glad te strijken. Zonder screen protector werkt het natuurlijk ook en dat voelt ook wat ons betreft prettiger.

Als de screen protector goed op de iPhone 3G zit kan je hem in de Colors capsule doen. Eerst de onderkant en de rest wijst zich vanzelf.

Je hebt nu nog twee onderdelen over van de capsule. Het dopje van de hoofdtelefoon ingang en het klepje voor de USB connector. Vooral het dopje van de hoofdtelefoon ingang is erg handig omdat dit bij voorgaande cases nogal eens problemen opleverde. Er komt stof in de ingang waardoor je storingen kan krijgen.


De Colors capsule van SwitchEasy is handig in gebruik maar de Jelly Bean home knop, gemaakt van harde hars is wel even wennen. In het begin heb je het idee dat je te hard drukt op de Jelly Bean knop. Na een dag gebruik ben je daar aan gewend. De capsule voelt prettig aan en mocht je iPhone ooit vallen dan heb je meer kans dat hij het overleeft. Bescherming van de USB connector hebben we al eerder gezien maar het dopje om de hoofdtelefoon ingang af te sluiten is erg goed en handig. De volume knoppen zijn afgedekt en werken goed. De trilstand schakelaar is vrij bereikbaar door een uitsparing in de capsule. Dit is ook bij de camera op de achterzijde het geval. Wat ons betreft de beste siliconen capsule die we tot nu toe gezien hebben voor een bedrag van maar € 14,99

Meer informatie op de website van SwitchEasy
Distributeur in Nederland: 2moso.nl maar ook te koop in de Media Markt.

 
 

volg presidentsverkiezingen met een iPhone

Nog 65 dagen en dan kiest Amerika voor Obama of McCain. Op 4 november om precies te zijn. Deze presidentsverkiezingen zullen uitmaken wie George W. Bush zal opvolgen en de 44e President van de Verenigde Staten zal worden. Volgens Amendement XXII van de Grondwet van de Verenigde Staten mag Bush namelijk niet meer dan twee termijnen als president vervullen. De presidentsverkiezingen zullen op dezelfde dag worden gehouden als de parlementsverkiezingen voor het Huis van Afgevaardigden en de Senaat. Tevens zullen er in 11 staten ook gouverneursverkiezingen plaatsvinden. De winnaar zal worden ingehuldigd op 20 januari 2009.

Tot die tijd zal je overspoeld worden door de media met informatie over de Amerikaanse verkiezingen. Maar je kan zelf ook genoeg informatie vinden met behulp van je iPhone. Op onze iPhone website hebben we onder het menu Amerikaanse verkiezingen een aantal websites gezet die handig zijn om het verkiezingsnieuws te volgen met een iPhone. Naast websites ook filmpjes via You Tube maar ook podcasts van onder andere de NOS.

Te vinden via onze iPhone website: iphoneblog.mofuse.mobi

Als je tips of aanvullingen hebt graag!

 
 

Nederlandse iPhone Dev Camp een succes?

Vandaag was het eerste iPhone Dev Camp in Europa, georganiseerd door Peter Robinett van Bubble Foundry en gehost door de culturele instelling Mediamatic. Vanaf 10.00 hebben ruim 60 hackers en ontwikkelaars solo of in teams aan de nieuwste iPhone toepassingen gewerkt. In totaal hebben 121 mensen zich ingeschreven. Maar wat is daar nu allemaal uit gekomen? We zijn erg benieuwd. Op de website is het in ieder geval nog erg rustig. Later meer.

 
 

Last.fm v2.0 app video uitgelekt

Hierbij een preview van de Last.fm v2.0 app voor de iPhone. In de uitgelekte video kan je zien hoe het er allemaal uit gaat zien. Je kan naar muziek luisteren op basis van ingevoerde tags zoals artiesten naam of muziek stijl. Het is mogelijk om je eigen radiozender te maken met muziek van jouw keuze.

Bron: iPhonebuzz
De uitgelekte video is inmiddels weer verdwenen... en inmiddels weer via you tube te zien:

 
 

QuickPwn voor Mac uitgebracht

Het iPhone Dev Team heeft zojuist QuickPwn for Mac uitgebracht, QuickPwn lijkt op de PwnageTool maar dat komt omdat het iPhone Dev Team zoveel poitieve reacties heeft gekregen over de interface en vormgeving. QuickPwn is geen vervanging voor de PwnageTool, met QuickPwn is het niet mogelijk om op maat gemaakte firmware te maken.

QuickPwn is op dit moment via bittorrent te downloaden. Later vandaag zal het iPhone Dev Team een link op de website zetten waar je QuickPwn direct kan downloaden.
Meer op het blog van het iphone Dev Team

 
 

Android App Store

Google heeft besloten om voor het Android platform ook een App Store te openen die ze marktplaats gaan noemen. Net als in de App Store kan je feedback geven over de beschikbare applicaties. Op de Android marktplaats zullen ook veel gratis applicaties te vinden zijn. De verwachting is dat de virtuele winkel voor het eind van dit jaar zijn deuren gaat openen.

 
 

36 uur stand-by tip voor iPhone 3G

Guy Kawasaki heeft screencaptures van zijn iPhone 3G instellingen op zijn website gezet. Met deze instellingen haalt hij 36 uur stand-by tijd. Veel van de vrienden van Guy waren verbaasd dat hij ongeveer 36 uur haalt.

Dit is Guy's Gebruik scherm (Instellingen, Algemeen, Gebruik)Veel belt Guy niet maar mail, internet en Twitter gebruikt hij wel. Hij ziet de iPhone 3G als zijn mini laptop.

Dit zijn de instellingen van Guy. Wi-Fi staat uit, Push mail is uit, Nieuwe gegevens staan op elk uur ingesteld.

Dit zijn de algemene instellingen. Bluetooth en Locatievoorzieningen staan uit.

Dit zijn de netwerk instellingen. 3G is uit om extra batterij tijd te halen en in verband met de problemen die hij heeft met 3G in Californie.

Dit zijn de Mail, Contacten, en Agenda instellingen. Via MobileMe haalt hij alleen bookmarks op. Exchange gebruikt hij voornamelijk voor mail.

Daarnaast gebruikt hij de volgende applicaties op zijn iPhone 3G: Adventure, Bejeweled 2, Google, If Found, mDialog, PCalc, Showtimes, TicTacToe, Twittelator, Twitterific, en You're #1.

Bron: blog van Guy

 
 

iPhone als catwalk

STYLE.COM, de website van Vogue, introduceert deze week een iPhone applicatie. Daarmee is het mogelijk om vlak nadat de echte show voorbij is en het laatste model de catwalk heeft verlaten het terug te kijken op de iPhone. Dit is voor het eerst mogelijk tijdens de New York Fashion Week.

Chanel introduceerde haar eigen iPhone toepassing al vorige maand in de App Store. Via die aplicatie is video materiaal te zien van de haute couture show. Iets leuks gezien? Je kan met de applicatie meteen direct bellen voor een afspraak in een Chanel winkel.

Bron: New York Times

 
 

Orange Frankrijk: 116.000 iPhones verkocht

Karine Dussert-Sarthe, directeur marketing bij Orange Frankrijk heeft bekend gemaakt tijdens een chat sessie met 01net dat er sinds 17 juli 116 000 iPhones 3G zijn verkocht in Frankrijk.

Bron: 01net.fr

 
 

Persbureau Bloomberg publiceert obit Jobs

Persbureau Bloomberg publiceerde vandaag op het pers net per ongeluk een obit over Steve Jobs. De financiele redactie van Bloomberg had besloten om de obit over Jobs te updaten en tijdens die update is er iets mis gegaan. In de concept obit staan ook de notities van de verslaggever en daar staan namen bij van mensen die meteen moeten worden gebeld voor een reactie als Jobs echt dood gaat. Steve Wozniak, Jon Rubinstein en Heidi Roizen een ex vriendin van Jobs... Op de website van Gawker is de obit te lezen. Je hoeft dus niet bang te zijn voor je Apple-aandelen.

Bron: gawker

 
 

Vimpelcom brengt iPhone 3G naar Rusland

Vimpelcom gaat de iPhone 3G later dit jaar in Rusland verkopen volgens een bericht op Reuters. Vimpelcom is de tweede grootste gsm-operator in Rusland. Vandaag is bekend geworden dat ze een distributie-deal met Apple hebben gesloten.

Bron: Reuters

 
 

Orange Frankrijk "knijpt" downloadsnelheid

Orange Frankrijk heeft eerder deze week toegegeven dat ze de maximale downloadsnelheid van iPhone 3G gebruikers hebben geknepen naar 384Kbps. Orange heeft dit gedaan om de stabiliteit van het netwerk te garanderen. Na de ontdekking zegde Orange toe dat dat ze de snelheid vanaf 15 september gaan opvoeren naar 1Mbps. Dit is nog steeds veel lager dan de gemiddelde snelheid die elders gemeten is in een onderzoek van Wired.

Na de uitspraak van Orange eerder deze week hebben veel iPhone 3G eigenaren een petitie ingediend bij Orange. In het contract staat dat ze recht hebben op download snelheden tot maximaal 7.2Mbps.

Bron: France info en itwire

 
 

ImagePhone voor OSX maakt wallpaper

ImagePhone is gratis software voor Mac OSX om wallpaper te maken voor je iPhone of iPod Touch. Bijsnijden en schalen van foto's die overeenkomen met de parameters van de iPhone is nu super eenvoudig. Er ziten ook standaard filters in ImagePhone: scherpte, helderheid, sepia, vervagen en meer. Je kan wallpapers bewaren in een gallery of naar de iPhone sturen door integratie van de iPhoto bibliotheek en iTunes.

De software is gratis maar als je het veel gebruikt kan je de ontwikkelaar van de software en donatie geven daarvoor krijg je een serienummer en zie je niet meer af en toe de vraag of je een donatie wil geven als je het programma opstart.


ImagePhone is te downloaden via: poloplanetsoft.com
Bron: iphone-ticker

 
 

update over 2.0.2 update

Jennifer Bowcock woordvoerder bij Apple vertelde USAToday vorige week dat de software update "communicatie met het 3G-netwerk verbetert". Op technische details wilde zij niet ingaan. Dat doet een bron binnen AT&T wel volgens een bericht op appleinsider gaat het om een probleem met het energiebeheer van de 3G chip. Het energiebeheer is zeer belangrijk om een een goede verbinding te houden met het netwerk.

Als de iPhone 3G te veel gegevens van de 3G (UMTS) zendmast vraagt gaat het mis. In combinatie met andere 3G toestellen moet de mast dan teveel data verzenden en raakt overbelast. De doorvoer van het dataverkeer van de mast in combinatie met slecht energie beheer in de iPhone verhinderen een goede doorstroom van gegevens vanaf de UMTS zendmast. Op die manier kan de mast niet de volle beschikbare bandbreedte gebruiken en gaat compenseren met als gevolg een slechter ontvangst.

Om die rede heeft AT&T een SMS verzonden aan iPhone 3G eigenaren om zet te vragen om de update naar de 2.0.2 firmware te installeren. AT&T had ontdekt dat er bij UMTS zendmasten gebruikers met een iPhone die 2.0, 2.0.1 en 2.0.2 firmware gebruiken het energiebeheer probleem van de 2.0.2 firmware ook aantast.

Het wachten blijft nog steeds op de grote 2.1. update die volgens Steve Jobs in september uitkomt. In die update worden waarschijnlijk de problemen met het ontvangst verholpen.

Bron: appleinsider

 
 

iPhone 3G ontvangst problemen: een update

Apple heeft toegegeven dat er in de recente 2.0.2 software update verbeteringen zitten voor het ontvangst van de iPhone 3G. Er zijn veel berichten in forums dat die update geholpen heeft maar ook mensen die blijven klagen over het slechte ontvangst van de iPhone 3G in gebieden waar gewoon 3G dekking is en dat is in Amerika niet veel. 90% tot 95% van het land heeft geen 3G dekking. Die klachten over het 3G bereik zijn dus niet zo heel vreemd. Dit blijkt ook uit onderzoek van Wired.

In een e-mail heeft Steve Jobs eerder al aangegeven dat er een update komt in september die de problemen gaat verhelpen. Infineon heeft verklaard dat de chip die in de iPhone zit ook in Samsung toestellen gebruikt wordt en daar zijn geen problemen mee. Het wachten is voorlopig op de 2.1 software update die in september uit komt en betere 3G dekking door providers wereldwijd. Want daar lijkt toch een deel van het probleem te zitten ook als je naar Japan kijkt. In Japan zijn er nog steeds geen ontvangst problemen met de iPhone 3G. Dit hebben wij via meerdere bronnen vernomen. Het Japanse 3G netwerk is al jaren in gebruik en daar is de 3G dekking gewoon goed. Ze hebben in Japan ook geen EDGE netwerk.

Een wetenschapper aan de Universiteit van Gälve in Zweden toont in een onderzoek aan dat de ontvangst van de iPhone 3G niet goed is. Uit zijn onderzoek blijkt dat de iPhone 3G niet zo gevoelig is voor het 3G signaal als andere telefoons die 3G ondersteunen. De nominale gevoeligheid ligt zelfs onder de standaard voor 3G telefoons. Het komt er op neer dat de iphone 3G sneller de verbinding verliest met de 3G zendmast van de provider dan andere 3G telefoons. Een Zweeds dagblad heeft onderzoek gedaan naar de antenne van de iPhone 3G en die blijkt goed te zijn.

Het Agentschap Telecom doet in Nederland vaak steekproeven naar de kwaliteit van de 3G netwerken. Eerder dit jaar is dat nog gedaan en toen kwam KPN als beste uit de test. Gevolgd door Vodafone.De exacte scores van T-Mobile en Orange, ook beide geslaagd voor de umts-test, zijn destijds niet bekend gemaakt. Maar beide netwerken nu dus een voldoen aan de wettelijke normen.

Gisteren hebben we een indicatie proberen te geven hoe het netwerk van T-Mobile er na de samenvoeging met het Orange netwerk uit gaat zien. Uit veel reacties die we per mail hebben ontvangen blijkt toch vaak onwetendheid over de dekking van het 3G netwerk de boosdoener te zijn. We citeren er een: "en ik maar denken dat mijn iPhone kapot is".

 
 

Blackberry heeft zelfde probleem als iPhone

De nieuwe Blackberry bold heeft dezelfde netwerk problemen als de iphone 3G. Investeringsbank Citigroup heeft onderzoek gedaan naar de nieuwe Blackberry Bold die net als de iPhone 3G gebruik maakt van het 3G netwerk. De conclusie is dat de Balckberry identieke netwerk problemen heeft en ook erg instabiel is. Het signaal schakelt over van 3G naar EDGE of valt helemaal weg. Provider Rogers in Canada is inmiddels begonnen met de distributie van de Blackberry bold maar in Amerika durven ze dat nog niet aan. Ze wachten eerst op een firmware update om de netwerk problemen te verhelpen. Maar problemen met het AT&T netwerk in Amerika worden ook niet uitgesloten. In de Blackberry Bold zit een andere chip dan de iPhone 3G. De vertraging van de introductie van de Blackberry Bold is nog niet officieel door AT&T naar buiten gebracht.

Bron: Appleinsider

 
 

met de iPhone 3G antenne is echt niets mis!

Het Zweedse dagblad Göteborgs Posten heeft dit keer twee iPhone 3G's getest. Eerder deze week publiceerde de Zweedse krant een test waaruit blijkt dat er niets mis is met de antenne van een geteste iPhone 3G. De gebruiker van de geteste iPhone 3G had ook geen problemen met de iPhone en daarom heeft de krant een oproep op de website geplaatst dat ze op zoek waren naar iPhone 3G's met slecht ontvangst. Dat duurde even maar uiteindelijk hebben ze twee mensen gevonden met een vermoedelijk slecht functionerende iPhone 3G.

Beide iPhone 3G eigenaren hebben net als veel mensen in Nederland te maken met het wegvallen van 3G en overschakelen naar EDGE. Daarbij valt het signaal ook soms weg. De twee iPhone 3G's zijn wederom in de Bluetest testkamer getest en daaruit blijkt dat de iPhone 3G's geen problemen hebben met de communicatie. Ze zenden en ontvangen de test signalen prima. Ze schakelen ook niet eerder over van 3G naar EDGE in vergelijking met de eerdere geteste iPhone 3G.

Er is dus niets mis met de antenne van de iPhone 3G. Het probleem zit dus ergens anders volgens de medewerkers van Bluetest. Een van de mensen die mee werkt aan de test zegt dat ze teleurgesteld is in Apple. We hebben 3G telefoons gekocht en daarom verwachten we ook 3G.

Als laatste heeft de verslaggever nog een niet wetenschappelijk testje gedaan. Met een Sony Ericsson met 3G ontvangst en een iPhone met EDGE downloaden ze de website van de Göteborgs Posten. De Sony Ericsson doet er 46 seconden over en de iPhone 3G in dit geval 2G, 32 seconden. Maar die kennen we al.

Bron: GP teknik & trender
Link naar bericht over de eerste test
Link naar Bluetest

 
 

Fit2Vote "kieswijzer" voor iPhone

Fit2Vote is een soort kieswijzer spel voor de iPhone. Je moet de juiste quote raden van Obama of McCain. En je kan de vragen beantwoorden door je iPhone naar links (democraten) of naar rechts (republikeinen) te kantelen. Als je 50 quotes goed geraden hebt ben je: Fit2Vote.

Fit2Vote is gratis te downloaden via iTunes
Meer informatie: inspired

 
 

GeoHot vraagt om hulp

GeoHot heeft een bericht op zijn blog geplaatst met een plaatje van hexadecimale programmacode. Waarschijnlijk voor de unlock van de iPhone 3G. Bij zijn bijdrage staat: wat is dit? en kijk dieper dan de code. Wij hebben geen idee maar uit reacties op zijn blog van onder andere Zibri "Yep.. it looks like a very good day :)" lijkt het te gaan om een bootloader exploit.

Bron: blog van Geohot

Hacker GeoHot heeft ongeveer een jaar geleden met enkele aanpassingen aan de hardware van de iPhone als eerste een iPhone simlock vrij gemaakt. GeoHot is een zeer gerespecteerde hacker met veel credits in de iPhone hack scène.

Hier kan je zijn eerste grote doorbraak zien van ongeveer een jaar geleden:

 
 

auto correctie uitzetten? Ctoggle!

Met Ctoggle is het mogelijk om auto correctie aan of uit te zetten.
Helaas alleen mogelijk met een iPhone met een jaibreak.
Ctoggle is via Cydia of Installer 4 te installeren.


Bron: installerapps en bronnen voor installatie
installerapps.com heeft een video demonstratie gemaakt van Ctoggle.

 
 

veiligheidslek nieuwe 2.0.2 software!

Er is een groot probleem met de veiligheid in de nieuwste iPhone 2.0.2 software. Als je de iPhone met een wachtwoord hebt beveiligd kan iedereen met behulp van een zeer eenvoudig trucje volledige toegang krijgen tot je prive-informatie in Mail, SMS, Contacten, en zelfs Safari.

via instellingen ga je naar algemeen en codeslot. Zet dit aan.
Zorg er voor dat je enkele favorieten hebt in je telefoonboek met telefoonnummer en mail anders werkt het niet.
Als je nu je iPhone ontgrendeld en op Bel bij nood klikt en vervolgens twee keer op de home knop drukt zie je de favorieten uit je telefoonboek. Klik op het blauwe pijltje van een contact. Klik op e-mail en je zit in de mailbox van de iPhone. Via die mailbox kan je ook in Safari komen.

Bron: Macrumors en Gizmodo

 
 

simlock vrije iPhone 3G met simlock

Het goedkoopste land om een iPhone 3G te kopen zonder abonnement is Zwitserland. Veel mensen denken nog steeds dat je daar voor weinig een iPhone 3G kan halen maar dat kan alleen als je ingezetene bent van Zwitserland. Volgens de Zwitserse telecomwet uit 2004 is het niet toegestaan om prepaid toestellen te kopen als je niet ingezetene bent van Zwitserland. Kortom als je er een koopt moet je een Zwitsers paspoort laten zien. Een 8GB iPhone 3G kan je al voor € 323 kopen. Voor het 16GB model betaal je € 385 bij provider Swisscom. Op alle toestellen zit een simlock.

Over die simlock is nu ophef ontstaan. Warenhuis Manor verkoopt simlock vrije 16GB iPhone 3G's waar wel een Swisscom simlock op blijkt te zitten voor € 744. Zwitsers zijn nu boos op Swisscom en Manor.
Update:
Inmiddels ook te zien op het Zwitserse televisie Journaal en hieronder een video uit de uitzending van Kassensturz:


Bron: Schweizer Fernsehen en iphoneblog

 
 

Universiteit Australië koopt iPhone 3G's

Een van de grootste Universiteiten in Australië de University of SA, heeft gekozen voor de Apple iPhone 3G als corporate mobiele telefoon. Momenteel heeft de Universiteit van Zuid Australië 578 zakelijke mobiele telefoons. 183 daarvan hebben een abonnement met 3G-diensten die gebruikers in staat stelt om te zoeken op internet en het gebruik van e-mail. De Universiteit vervangt jaarlijks 150 toestellen.
Bron: Zdnet

 
 

iPhone 3G reclame misleidend

Een televisie reclame voor de iPhone 3G misleid volgens de Advertising Standards Authority (ASA). Deze Engelse Reclame Code Commissie heeft twee klachten gekregen over de tekst in de reclame. Er is te horen:"all the parts of the internet are on the iPhone" maar volgens ASA is dit misleidend omdat er geen flash en Java ondersteuning in de iPhone 3G zit. Deze twee onderdelen zitten in vele webpagina's geïntegreerd. Veel van die pagina's hebben kleine software programma's gemaakt met Flash en Java en dat is volgens Apple de rede waarom er geen ondersteuning voor is. Het resultaat is dat sommige webpagina's met de iPhone 3G Safari browser er anders uit zien.

Volgens ASA geeft de TV reclame een misleidende impressie van de internet mogelijkheden van de de iPhone 3G. Het mag daarom niet meer worden uitgezonden in de huidige vorm. Volgens Olivia Campbell, een woordvoerder van de ASA: "Omdat de iPhone geen ondersteuning biedt voor Flash en Java, kan je het internet niet in zijn volle glorie zien". Apple wil niet reageren op de uitspraak.

De uitspraak van de ASA is hier te zien

Bron BBC News

De misleidende televisie reclame:

 
 

3G ontvangst T-Mobile nu en binnenkort

Zo ziet de dekkingskaart van T-Mobile er uit op de T-Mobile website. De donker roze plekken hebben 3G dekking binnen en de lichter roze kleur is 3G dekking buiten.

Het is niet helemaal goed te zien die twee roze kleuren door elkaar dus hebben wij een indicatie gemaakt van de 3G dekking in huis. Zwart is 3G dekking binnen in huis en roze buiten. Als je in zo'n roze gebied woont en binnen geen 3G bereik hebt dan ligt het dus niet aan je iPhone 3G.

Bovenstaande weergave is slechts een indicatie. Voor exacte 3G ontvangst informatie kan je het best de T-Mobile dekkingskaart raadplegen en je postcode invoeren om de 3G dekking bij jou in de buurt te zien. Interessanter is om te kijken hoe de samenvoeging van het Orange netwerk en T-Mobile gaat uitpakken.

De bovenstaande kaart is een Orange dekkingskaart uit 2007. Die hebben we in verhouding gemaakt met de T-Mobile kaart. De oranje vlekken geven de 3G dekking aan.

We hebben de Orange kaart uit 2007 en de huidige T-Mobile dekkinskaart samengevoegd. Door de fusie van Orange en T-Mobile gaat de 3G dekking voor de iPhone 3G er binnenkort zo uit zien:

Als je in een roze gebied woont in het bovenstaande kaartje dan heb je na het samenvoegen van het Orange en het T-Mobile netwerk nog steeds pech. In huis is er geen 3G dekking en het ligt niet aan je iPhone 3G. We nemen aan dat T-Mobile na de gehele samenvoeging een aangepaste kaart op de website plaatst maar wij hebben vast een indicatie proberen te geven van wat je kan verwachten.

 
 

The Italian iPhone 3G Job

De Italiaanse iPhone 3G is simlock vrij en kost €499 voor de 8GB versie en €569 voor de 16G versie. Italië is een goedkope optie maar voor garantie niet handig. Als je iPhone kapot gaat moet je terug naar het bedrijf waar je de iPhone gekocht hebt. Dus je kan niet een Italiaanse iPhone via Apple Nederland laten repareren. Het Duitse iPhoneblog heeft er een besteld:

 
 

iPhone verpakking na reparatie

Als je een iPhone van Apple in Duitsland terug krijgt na reparatie komt die in een chique en dun kartonnen doosje. Net als de originele doos heeft de verpakking gegraveerde letters en een schuimrubber interieur. Onze iPhone 3G is al 1,5 week bij de T-Mobile dokter en we zijn benieuwd hoe die terug komt....
Bron: iphoneblog.de

 
 

Verizon valt iPhone 3G en AT&T aan

Uit een uitgelekt stuk van Amerikaans Telecom provider Verizon blijkt dat het is begonnen met een anti iPhone 3G propaganda campagne. In het stuk wat naar medewerkers van Verizon is verzonden staat dat het probleem van de iPhone niet een defecte chip is maar het netwerk. AT&T heeft een slechte dekking (waar hebben we dat eerder gelezen). Medewerkers moeten vertellen dat het Verizon netwerk een betere dekking heeft. In de interne Verizon notitie staat ook dat de iPhone 3G niet goedkoper is geworden maar juist 40 dollar duurder dan het eerste model. Verder staat in het stuk dat het niet mogelijk is om de GPS te gebruiken in de auto met turn bij turn aanwijzingen en dat niet alle data in de belbundel valt.
Bron: Gizmodo
Het uitgelekte stuk is hier te zien

 
 

Apple haalt stripje uit App Store

Apple heeft een digitaal stripboek voor de iPhone uit de App Store verwijderd. Murderdrome is verboden omdat je volgens de SDK van Apple niet mag beledigen. Maker van de strip Infurious wil aan Apple voorstellen om een rating-systeem te gebruiken zodat gebruikers kunnen zien of het geschikt is om te downloaden. Het blijft vreemd dat je via iTunes wel een actie film kan downloaden maar geen stripje.

Bron: infuriouscomics

 
 

PwnageTool 2.0.3.1 released

Nadat het iPhone Dev Team eerder vandaag de PwnageTool 2.0.3 van de website had gehaald omdat er problemen waren met de iPod Touch is er nu weer een update te downloaden. Je kan ook voorgaande versies van de PwnageTool via het menu updaten naar de laaste 2.0.3.1 release. Op de website staat ook een link naar de nieuwe Windows QuickPwn Release Candidate (RC3)

Bron: iPhone Dev Team

 
 

iPhone 3G heeft voorloper ingehaald

Van de iPhone 3G zijn inmiddels meer exemplaren verkocht dan van zijn voorloper. Dat zegt althans de doorgaans goed ingevoerde tecnologieblogger Michael Arrington. Van de nieuwe telefoon, die in tegenstelling tot zijn voorganger in tientallen landen verkrijgbaar is en beschikt over een mobiele breedbandverbinding, zouden sinds de introductie op 11 juli zo'n zes miljoen exemplaren over de toonbank zijn gegaan. Dat zijn evenveel als van de eerste generatie in een heel jaar.

Bron: nu.nl

 
 

iPhone Dev Camp aanstaande zaterdag

Aanstaande zaterdag 30 augustus is het eerste iPhone Dev Camp in Europa, georganiseerd door Peter Robinett van Bubble Foundry en gehost door de culturele instelling Mediamatic. Vanaf 10.00 werken ruim 60 hackers en ontwikkelaars solo of in teams aan de nieuwste iPhone toepassingen.
Locatie: Mediamatic BANK, Vijzelstraat 68, 1017 HL Amsterdam
Bron: dutchcowboys.nl

 
 

iPhone leed

Een lid van het forum van Macwereld.nl heeft in plaats van een iPhone 3G een doos met stenen ontvangen: "Toen ik het pakket op 't postkantoor ophaalde, vond ik 'm inderdaad al zwaar. Ik hoorde zelfs iets rammelen. Tot ik het pakketje thuis openmaakte en onder de pakbon de stenen zag. Ik heb nog diezelfde avond aangifte gedaan van diefstal bij de nogal verbaasde mensen van het politiebureau. De volgende dag heb ik de al net zo verbaasde klantenservice van T-Mobile gebeld. De dag erna werd ik gebeld door de afdeling Manco Onderzoek met de vraag of ik foto's kon mailen. Dat heb ik gedaan. Zij hebben de recherche van TNT ingeschakeld en na veel mail- en belverkeer met T-Mobile (ik had maar 1 vraag: Wanneer ontvang ik mijn echte iPhone?) heeft de recherche van TNT vorige week het pakket opgehaald. Hij vertelde mij dat ik niet het enige slachtoffer was die stenen had ontvangen"

Bron: forum Macwereld



Op het Duitse weblog iphone-ticker verscheen vanmorgen een foto van een afgebroken muteknopje. Volgens het bericht is het knopje alleen maar aangeraakt waarna deze er spontaan af viel.


Bron: iphone-ticker.de

 
 

iPhone Dev Team haalt PwnageTool van site

Het Dev Team heeft de gisteren avond gepubliceerde PwnageTool 2.0.3 tussen de middag weer van de website gehaald. Later vandaag komt er een update omdat er problemen waren met de software in combinatie met een ipod Touch.

Bron: iPhone Dev Team