iPhone nano 2G: 6 januari 2009!

iPhone Alley heeft zojuist via een betrouwbare bron (werkzaam bij Apple) vernomen dat de iPhone nano op Macworld geïntroduceerd zal worden. Volgens de bron zal de iPhone nano geen 3G hebben maar via GPRS werken. 6 januari 2009 zal waarschijnlijk de dag van de iPhone nano worden tijdens Macworld.

 
 

Vaja verwijst ook naar iPhone nano

Het begint een beetje en running gag te worden maar Vaja fabrikant van hoesjes van onder andere de iPhone 3G heeft nu ook een link naar een webformulier geplaatst waar je informatie kan krijgen over
"the upcoming release of our iPhone nano cases."

Bron: macrumors.com

 
 

Makayama is klaar met de iPhone

Directeur Vincent Verweij van het het Nederlandse Makayama is klaar met Apple en de iPhone. Volgens Verweij hebben applicaties in de App Store een korte levensduur en Makayama wil daar niet van afhankelijk zijn. Daarbij zijn de bedragen die je kan vragen voor iPhone applicaties laag. Als het meer dan 3 euro is verkoopt het niet. Verweij is ook woedend op Apple omdat ze een applicatie van hem hebben geweigerd. Met camera pro is het mogelijk om 15 opties toe te voegen aan de camera van de iPhone maar de applicatie heeft nog geen goedkeuring gekregen vanuit Cupertino.

Daarom gaat de Nederlandse ontwikkelaar zich meer richten op Windows Mobile en Symbian. Omdat daar meer te verdienen is en meer mogelijk is. "Je moet een feest altijd net na het hoogtepunt verlaten en het Apple feestje is voorbij, in elk geval voor ons," zegt Verweij. "

Pijnlijk voor Verweij is dat er software ontwikkelaars zijn die wel veel geld verdienen met nutteloze applicaties. Zoals iFart Mobile, een applicatie die scheetgeluiden maakt. De opbrengsten daarvan zijn op dit moment zo'n 10.000 dollar per dag.

Bron: Emerce

 
 

Patch voor DFU mode Macbooks

Sinds de laatste update van Mac OSX is het niet meer mogelijk om met een nieuwe Macbook een iPhone in DFU mode te zetten. Die mode is mogelijk om gebruik te kunnen maken van de Pwnage-Tool. Een mogelijke oplossing is het gebruik van een hub maar er is nu ook een patch beschikbaar via een apple script.

Update: dit scriptje kan vreemde dingen veroorzaken op een Macbook, air en pro. Daarom hebben we de link gewist.

Bron: iPhone Ticker

 
 

Jailbreak populair bij Apple werknemers

Uit een presentatie van het iPhone Dev Team met de titel ‘How The iPhone Was Hacked’ blijkt dat er ongeveer 180 IP adressen afkomstig binnen Apple regelmatig hun Pwnage Tool updaten na een nieuwe release.

Bron: modmyi.com

 
 

nep iPhone nano's

De geruchten over de iPhone nano gaan samen met veel imitatie foto's van de iPhone nano en "imitaties" die voornamelijk uit China afkomstig zijn die op de iPhone nano lijken. Imitatie is in dit geval ook een dubieuze stelling omdat de iPhone nano officieel nog niet bestaat en het zelfs nog steeds onduidelijk is of hij er echt komt.

Deze foto kregen we vandaag via de mail binnen. Volgens de afzender zou het gaan om de nieuwe iPhone nano. Helaas moeten we hem teleurstellen. Het Apple logo is uit verhouding en de letters MINI kunnen niet kloppen omdat Apple de merknamen nooit volledig in hoofdletters schrijft.


Een andere foto ontvingen we eerste kerstdag maar deze kan ook worden afgedaan als fake.



Het wachten is nog steeds op de eerste echte uitgelekte foto van de iPhone nano.

 
 

De beste iPhone games van 2008

Touch arcade heeft een lijst gepubliceerd met de beste games die voor de iPhone en de iPod Touch zijn gemaakt in 2008.

Aurora Feint: The Beginning (gratis)
PapiJump (gratis)
Dropship (0.79)
Wurdle (1.59)
Trism (2,39)
Fastlane Street Racing (2,99)
Toy Bot Diaries (2,99)
Fieldrunners (3,99)
Galcon (3,99)
Hero of Sparta (7,99)
Rolando (7,99)

In de lijst missen wij nog het gratis Topple

Het hele artikel kan je via deze link lezen op de website van Touch arcade.

 
 

iwebkit 4.0 nu beschikbaar

De laatste versie van iwebkit is vandaag gereleased. Met iwebkit kan je eenvoudig een iPhone website maken. Wij hebben de 2G versie van onze iPhone portal er mee gemaakt en zullen later deze week updaten naar de 4.0 versie.

De nieuwe versie is 25% sneller dan de voorgaande versie
De HTML documenten zijn 20% kleiner door minder code toe te voegen


Met iWebkit is het mogelijk om zonder enige kennis van HTML een iPhone web applicatie te bouwen. Via de website van iwebkit zijn veel thema's te downloaden en handleidingen plus tips. iwebkit is gratis (GNU licence) maar donaties zijn natuurlijk welkom.

Meer informatie op de website van iwebkit en het blog

 
 

Er zijn al 500.000 iPhone nano's!

Volgens iDealsChina zijn de plaatjes van de iPhone Nano die deze week op Macrumors verschenen "the real thing". iDealsChina heeft een behuizing gezien van een iPhone nano via een niet nader te noemen persoon. Daarbij weet iDealsChina te melden dat er inmiddels 500,000 iPhone Nanos zijn geproduceerd en binnen een paar dagen meer dan een miljoen. De verwachting is dat Apple er 80,000,000 van gaat verkopen. Mooi nieuws op de eerste kerstdag en leuk dat het plaatje op Macrumors klopt volgens iDealsChina. Binnen twee weken weten we of het waar is.


De foto van de Nano die volgens iDealsChina echt is....

 
 

Live verslag vliegtuig ongeluk via iPhone

'Holy f***ing s***, I was just in a plane crash', toetste Mike Wilson afgelopen zaterdag op zijn iPhone nadat hij uit het brandende wrak van continentale vlucht 1404 was gekropen. Zijn laptop had het ongeluk niet overleefd, maar via twitter kon hij zijn netwerk toch op de hoogte stellen van wat er zojuist was gebeurd. Bij de crash in Denver raakten 38 passagiers gewond.

Sindsdien staat Wilson bekend als de eerste persoon die live 'twittert' vanaf de plek van een vliegtuigongeluk, meldt de website van het Amerikaanse tijdschrift Time. Het toestel waarin Wilson zat, was zaterdag tijdens de landing op het internationale vliegveld van Denver van de baan geraakt en in brand gevlogen.

Dankzij Twitter had Wilson al lang live verslag gedaan van het ongeval voordat lokale media ter plaatse was. Het verslag van Wilson duurde niet lang omdat de accu van zijn iPhone bijna leeg was maar hij was nog wel in staat om een foto van het wrak te maken en door te sturen naar het Twitter netwerk.

Steeds vaker zijn er berichten met een grote nieuwswaarde via Twitter te lezen. Barrack Obama en John McCain hielden hun achterban tijdens hun campagne via Twitter op de hoogte en de aanslagen vorige maand op de Indiase stad Mumbai waren ook live via Twitter te volgen.

Bron: Time en Volkskrant


De zwarte doos van vlucht 1404 werd maandag getoond op het hoofdkwartier van de Nationale Raad van de Veiligheid van het Vervoer (NTSB).

 
 

Phone Nano Concept foto

Het gerucht van het jaar waar wij het eerst over schreven in Nederland zal ook het gerucht van het jaar zijn op Macworld. Rond 20 december zouden de fabrieken in China beginnen met de productie van de iPhone nano maar tot nu toe zijn er nog geen echte foto's uitgelekt. Alleen foto's van hoesjes. Het blijft dus nog steeds een gerucht.

Mac Rumors ontving vandaag deze foto en het geeft een indicatie hoe de iPhone nano eruit zou kunnen zien. De foto lijkt in ieder geval wel te kloppen met de eerdere plaatjes van hoesjes die eerder deze maand zijn verschenen.

Bron: macrumors

 
 

100.000 iPhones verkocht in Nederland

T-Mobile verstuurde vanmorgen een persbericht waarin staat dat er inmiddels 100.000 iPhones in Nederland zijn verkocht. Begin november kwam al in een interview wat Vincent Everts maakte met Raymond Perrenet, hoofd strategie en development bij T-Mobile naar voren dat T-Mobile de magische grens bijna had bereikt. In dat interview bleek ook dat een iPhone gebruiker veel gebruik maakt van mobiel internet. Dat blijkt ook uit het persbericht van vanmorgen. In december steeg het gemiddelde datagebruik naar 2 TeraByte per dag. Ten opzichte van vorig jaar is dat bijna 7 keer zoveel,’ zegt Bart Weijermars, Directeur Marketing bij T-Mobile in Nederland.

Bron: Persbericht T-Mobile

 
 

Carpoolen met hulp van de iPhone

Avego heeft een applicatie op de markt gebracht waardoor je meer mensen kan vinden om samen te carpoolen. Als je elke dag een vast traject rijd van bijvoorbeeld Rotterdam naar Amsterdam en je wil anderen een lift aanbieden op het traject dan kan je dat via de Mapflow applicatie van Avego aanbieden. Je zet je iPhone op het dashboard van je auto en registreert via Mapflow de gehele rit. De gegevens worden verzonden naar Avego en die maakt er pick-up punten van waar je passagiers kan oppikken. De ophaal punten zijn terug te vinden op de website van Avengo. Avengo vraagt hier wel geld voor maar 85% van de opbrengsten gaan naar de bestuurder van de auto. Een stimulans om te carpoolen en goedkoper dan de taxi want het kost 30 dollarcent per mijl.

Bron: New York Times
Meer informatie op de website van Avego
Mapflow is gratis te downloaden in de App Store

 
 

Beter goed gekopieerd dan zelf bedacht

De bekende iPhone tekst: "Sent from my iPhone" is nu ook door de mensen in Redmond overgenomen. Niet even iets origineels bedacht maar meteen "Sent from my Windows Mobile® phone" van gemaakt...

BronL iPhone Ticker

 
 

Diamonds are a girls best friend

Financiële crisis? We hebben nog een koopje voor de kerst. Een iPhone 3G in zwart met diamanten of een roze versie met roze diamanten. Voor het luttele bedrag van 20.000 euro een koopje in de huidige economische crisis.



Het is natuurlijk wel het ultieme kerstcadeau voor je vriendin of vrouw. Ze zijn online te bestellen via Amosu maar dan komen er wel nog 55 euro verzendkosten bij.



Bron: phonesreview

 
 

Zweedse tabloid koopt 700 iPhone's

De Zweedse tabloid Aftonbladet heeft voor zijn medewerkers 700 iPhone's gekocht. Provider TeliaSonera heeft een exclusieve deal met Apple in Sweden en levert de iPhone's. Doel van de tabloid is dat alle medewerkers de iPhone ook gaan gebruiken als vervanging van de telefoon op de werkplek. In de deal zit ook een optie dat als de iPhone van de verslaggever of redacteur buiten bereik is het gesprek doorschakelt naar de redactie. De belkosten per maand zijn afgekocht en er zit mobiel internet bij het abonnement.

Bron: Macworld

 
 

iPhoneAlley podcast met o.a. Steve Wozniak

iPhone Alley heeft een podcast met een interview met Steve Wozniak online gezet. Een gesprek over de iPhone, Macworld en veel meer. De Podcast is hier te downloaden.

Bron: iPhoneAlley.com

 
 

Gebruik je iPhone als harddisk

makeuseof.com heeft een overzicht gemaakt met enkele manieren om je iPhone als externe harddisk te gebruiken.

Discover geeft je de mogelijkheid om je iPhone als draadloze externe harddisk te gebruiken. Met behulp van een wifi netwerk is het mogelijk om bestanden te up en downloaden naar je iPhone.

Download Discover gratis in de App Store

In het overzicht staan verder Briefcase Lite, iPhonebrowser voor Windows en DiskAid voor de PC en de Mac.

Bron: Makeuseof.com

 
 

iPhone website Nu.nl plat?

De iPhone web applicatie van Nu.nl heeft een probleem. Alle vormgeving
is verdwenen maar het nieuws is nog wel te lezen.

 
 

Rook simulator voor de iPhone

Electric Smoke helpt je misschien met het eindejaars dillema: Stoppen met roken. Volgens software ontwikkelaar Nico Becherer is Electric Smoke zo realistisch dat je al snel niet meer het verschil weet tussen een echte sigaret of een virtuele.

Voor 1,59 te koop in de App Store en dat is 1/3 pakje sigaretten....

 
 

Microsoft Live search voor de iPhone

Een week na het verschijnen van Seadragon heeft Microsoft zijn mobiele versie van live aangepast voor de iPhone. http://m.live.com Het lijkt er op dat ze in Redmond de iPhone nu ook serieus nemen. Nou nog een messenger en Hotmail applicatie....

iPhone link: m.live.com

Bron: MacRumours Forum

 
 

Trackpad rotatie (bug) in iPhone

Jesus Diaz van Gizmodo heeft een rare bug gevonden in zijn iPhone. Het lijkt er op dat hij een ongedocumenteerde rotatie optie geeft gevonden voor de iPhone. Jesus heeft de rotatie optie die hij ook gebruikt op het trackpad van zijn Macbook gebruikt op het scherm van zijn iPhone toen hij aan het bladeren was in zijn iPhone foto album. Het werkte maar de foto bleef op 45 graden "hangen". Na een herstart van zijn iPhone was de rotatie bug niet meer opnieuw te reproduceren.

Bron: Gizmodo

 
 

iPhone App verkocht voor $70.000

Software ontwikkelaar Sophia Teutschler van Tap Tap Tap heeft de iPhone applicatie Where To verkocht aan Equinux voor 70.000 dollar. Where To is een applicatie die gebruik maakt van GPS zodat interessante en nuttige plekken in de buurt eenvoudig te vinden zijn. De koper van de applicatie Ortwin Gentz heeft de applicatie gekocht omdat hij bezig was met een bijna identieke applicatie en volgens hem is de koop van Where To goedkoper. Lees meer over de aankoop op zijn blog.

Where To bracht binnen 2 maanden in de App Store al 200.000 dollar op.

Where To is te koop in de App Store voor 2,39 euro

Bron: LA Times

 
 

Print direct foto's vanaf je iPhone

HP heeft een iPhone applicatie gemaakt waarmee het mogelijk is om direct draadloos vanaf je iPhone foto's te printen naar een compatibele HP printer. iPrint Photo heeft wel een wifi netwerk nodig via bijvoorbeeld Airport. Het formaat van de foto's is 10X15 CM.

Meer informatie: HP
Download de gratis applicatie in de App Store

HP iPrint Photo maakt gebruik van Apple's bonjour en niet alle HP printers ondersteunen dit.

 
 

TOP 2000 ook op de iPhone

Over minder dan zes dagen begint de tiende editie van de Top 2000 op radio 2. Tussen Kerst en Oud & Nieuw presenteert het Radio 2-team 24 uur per dag de 2000 favoriete platen van het publiek in de afgelopen 10 jaar. Ook te beluisteren via de website van Radio 2.

De onmisbare ‘backbone’ van het evenement: is de uitgebreide website van de Radio 2 Top 2000. Met dit jaar voor het eerst de Platenkast en persoonlijke Platenkoffer, iedereen kan daarmee zijn of haar muziekliefde delen met andere muziekliefhebbers. Voor iPhone gebruikers is er ook een speciale website waar je je favoriete nummer kan opzoeken, het tijdstip van uitzending en achtergrondinformatie over de artiest(en).

Uitzending: Vrijdag 26 december 0.00 uur tot en met woensdag 31 december 24.00 uur
Speciale iPhone website: http://artiesten.omroep.nl
Radio 2 is overigens ook te beluisteren via onze iPhone portal onder de categorie radio en podcasts - Nederlandse radiozenders

 
 

Visuele Apple evolutie

Visuele geschiedenis van Apple producten van de Apple IIe tot de iPhone.

 
 

Uitzending Gemist niet voor de iPhone

Uitzending Gemist op je mobiele telefoon bekijken. Test het nu! staat er op de testlab website van de publieke omroep. Veel valt er niet te testen voor een iPhone gebruiker want het werkt niet. Zoals met veel content van websites van de publieke omroep. Soms kom je een quicktime filmpje tegen met een goede codering die de iPhone toevallig aankan maar meestal komen we Silverlight, Flash of Windows media tegen. Volgens de website is er geen ondersteuning voor de iPhone omdat Uitzending Gemist is gebaseerd op streaming video en dat wordt niet ondersteund door de iPhone. De iPhone ondersteunt video in het ‘progressive download’ formaat.

Vreemd genoeg hebben wij al een paar keer live video feeds via de BBC bekeken in het goede quicktime formaat en dat werkte prima. Dat was overigens in november 2007. Het kan dus wel als je tenminste weet hoe je het moet aanbieden.

Volgens de website staat video op het mobiele platform nog relatief in de kinderschoenen. Wij willen het graag anders stellen: de publieke omroep loopt wat achter....

Bron: testlab publieke omroep

 
 

volg de Volvo Ocean Race met een iPhone

Mobiele telefoon fabrikant Ericsson heeft een applicatie gemaakt voor de iPhone om de Volvo Ocean race te volgen. Die race is al begonnen op 4 oktober maar duurt tot en met juni 2009. Dan komen de boten aan in St Petersburg. Van elke boot kan je informatie opvragen: real time positie gegevens en andere data waaronder foto's en video's.

Nederland doet ook mee met Team Delta Lloyd.

Download de Volvo Ocean Race applicatie gratis in de App Store

 
 

Twitterlink stuur url's met je iPhone

Via het gratis Twitterlink is het eindelijk mogelijk om links van de iPhone safari browser in een Twitter bericht te kopiëren. Twitterlink maakt er automatisch een link van minimaal 17 karakters van zodat er nog ruimte is voor een omschrijving.

Twitterlink gebruikt de "is.gd" URL verkort service omdat die 3 to 6 karakters korter is dan tinyurl.com, rubyurl.com, en short.ie.

Twitterlink is gratis te downloaden in de App Store

 
 

Best moeilijk bellen met een iPhone deel III

Het overkomt de beste correspondent van Sky News wel eens maar waarom houden acteurs in B-films en series toch altijd hun iPhone verkeerd om?

1.jpgwoods 2.jpg











 
 

Briljante smartphone review...

Mr. Stephen Fry is comedy acteur onder andere uit Blackadder, schrijver van diverse Britse televisie komedies en romans, televisie presentator en de laatste tijd vooral gadget freak. Hij heeft een enorme kennis van Smartphones en schrijft regelmatig reviews voor de Guardian. Zijn laatste review is terug te vinden op zijn website.... Let vooral op het aantal iPhone's op zijn bureau en lees de langste Smartphone review ooit.

 
 

Maak Madurodam foto's met je iPhone

Tilt shift fotografie is nu mogelijk met de iPhone. Duh, Tilt shift? Tilt shift geeft een Madurodam achtig foto effect waardoor het lijkt alsof mensen of gebouwen eruit zien als in een miniatuur wereld. Vooral architecten maken gebruik van dit soort foto's. Om zo'n foto te maken heb je normaal een spiegel reflex camera nodig met een speciale Tilt Shift lens. Die lens kost al gauw zo'n 1000 euro.

Software ontwikkelaar Michael Krause is er in geslaagd om een vergelijkbaar resultaat te maken met zijn TiltShift applicatie.

Te koop in de App Store voor 1,59 euro
Via: Techradar.com

 
 

Einde Apple beurzencircuit in zicht

Jobs zal geen keynote houden op MacWorld en vandaag maakte Reed Exhibitions bekend dat ze de MacWorld expo in Parijs volgend jaar annuleren. Sinds 2005 was Steve Jobs daar al niet meer aanwezig. Dit jaar was Apple voor het eerst helemaal niet aanwezig op de expo in Parijs. Ook bij andere grote beurzen liet Apple verstek gaan zoals de NAB, de IBC in Nederland en de Macworld expo's in Tokyo en New york. Dat voelt een beetje als een verjaardag zonder de jarige.

Gisteren verscheen er op de website van Apple een mededeling met de rede daarvoor. Apple bereikt mensen eenvoudiger via internet en de Apple store's dan via het beurzencircuit.

De afzegging van Steve Jobs voedt wederom de geruchten over zijn gezondheid. Volgens Apple is er niets aan de hand. Steve Jobs (53) werd in 2004 geopereerd aan een tumor in de alvleesklier en sindsdien wordt er regelmatig gespeculeerd dat Steve Jobs opnieuw ziek is. Eerder dit jaar publiceerde persbureau Bloomberg zelf het bericht dat Jobs zou zijn overleden en later kwam het bericht dat Jobs zou zijn opgenomen in een ziekenhuis. Jobs maakte daar tijdens zijn laatste keynote nog een grap over: “Verhalen over mijn dood zijn schromelijk overdreven.”

Aan de MacWorld expo zit ook een geruchtenstroom vast die de hype over nieuwe Apple producten voedt de hype over producten zal blijven maar deelname van Apple aan het beurzencircuit is dus na januari geschiedenis. Op de laatste Macworld beurs zal marketing directeur Phil Schiller de keynote geven.

Analist Gene Munster van Piper Jaffray noemt de afwezigheid van Jobs het begin van een nieuwe tijdperk. Volgens Munster is het een verschuiving in leiderschap.

Het Apple aandeel daalde vandaag bijna 7 procent mede door de geruchten over de gezondheid van Jobs.

Bron: persbericht Apple

 
 

Apple netbook en nieuwe mini?

Volgens een bericht op Computerworld komt Apple volgende maand met een
Apple netbook. Ook verscheen vandaag het gerucht op Apple insider dat
Apple in januari 2009 met een opvolger komt van de Mac mini.

 
 

iPhone 3G software unlock na de kerst

Het iPhone Dev Team gaat een software unlock vrijgeven na de kerst. Als het moment daar is maken ze dat bekend via Twitter en via een live uitzending met een iPhone via Qik. De unlock zal in eerste instantie werken met oudere firmware versies van de iPhone 3G. Dus niet met de huidige 2.2 iPhone 3G firmware.

Een hardware matige unlock is in november al gelukt in een Vietnamese belwinkel met hulp van een soldeerbout.

iPhone 3G zonder simlock? De huidige mogelijkheden:

Legaal simlock laten verwijderen

Wij zien het nut niet van een software unlock van de iPhone 3G. Je zit vast aan een 2 jarig contract met T-Mobile en het is vrij zinloos om over te stappen naar een andere provider. Daarbij verbreekt een unlock de garantie van je iPhone 3G. De simlock kan je ook door T-Mobile laten verwijderen. Het eerste jaar kost het geld maar na een jaar is het gratis.

Opheffen simlock via T-Mobile
0-3 maanden na aankoop € 120,00
3-6 maanden na aankoop € 90,00
6-9 maanden na aankoop € 70,00
9-12 maanden na aankoop € 50,00

Legale simlock vrije iPhone 3G

Een legale simlock vrije iPhone 3G is te koop in België vanaf 525 euro en nog steeds de beste optie omdat de garantie van een iPhone via de provider (Mobistar) loopt waar hij gekocht is. Op dit moment zijn ze bij Mobistar weer uitverkocht. Als je simlock vrije iPhone uit Singapore kapot gaat heb je een probleem.

Landen waar de iPhone 3G zonder simlock te koop is:
Tsjechië, Griekenland, Hong Kong, Italië, Luxemburg, Macau, Nieuw-zeeland, Rusland, Singapore, Slovakije, Zuid-Afrika, Taiwan en Turkije.

Niet alle landen verkopen de iPhone ook los zonder abonnement. Check voor je aankoop de website van Apple voor de actuele lijst.
In Europa is de iPhone 3G nog steeds het goedkoopst in Italië: € 499 voor een 8GB iPhone 3G en € 569 voor een 16 GB iPhone 3G.

Sim Adapters?

Volgens het iPhone Dev Team is de 3G baseband chip is zo ontworpen dat SIM-gebaseerde hardware hacks zullen leiden tot fouten in het netwerk van de provider. Deze fouten worden geregistreerd door telecommunicatie-bedrijven, en kunnen worden beschouwd als manipulatie van het netwerk. In Duitsland kan een persoon na het gebruik van zo'n toepassing geconfronteerd worden met maximaal drie jaar in de gevangenis, en in de VS, kan het vallen onder de wetgeving ter bestrijding van het terrorisme.

De eerste generatie iPhone was eenvoudiger te hacken. Na de introductie op 28-06-2007 kwam de eerste hardware unlock op 21 augustus 2007. Op 25 augustus claimt een tiener uit New Jersey dat het hem gelukt is om de iPhone simlock vrij te maken. Hij is 500 uur bezig geweest met de software en een soldeer bout. Beelden van zijn simlock vrije iPhone verschijnen op You Tube. Op 10 september is er een werkende online (betaalde) iPhone unlock via iPhoneSIMfree. Op 15 september is er iUnlock Reloaded een snellere en verbeterde gratis iPhone-unlock en een dag later komt het iPhone Dev Team met anySIM ook een gratis tool om je iPhone eenvoudig simlockvrij te maken.

 
 

Apple update maakt jailbreak onmogelijk

Apple gebruikers die onlangs de 10.5.6 update hebben geïnstalleerd kunnen niet meer gebruik maken van de PwnageTool of QuickPwn. Na de update herkent de Mac een gehackde iPhone in DFU mode niet meer. Het is dus onmogelijk om een jaibreak uit te voeren via PwnageTool of QuickPwn. Het iPhone Dev Team is op de hoogte van het probleem dus er zal snel en update komen.

Update: er is een mogelijke oplossing: gebruik een USB hub.

 
 

iPhone nano geen grap meer

Het nieuws over de iPhone nano wat wij als eerste Nederlandse website brachten op 3 augustus jongstleden is al snel afgedaan als een grap. Het bericht in de Dailymail kopte: Later dit jaar gaat Apple een "nano" versie van de iPhone introduceren. Het bericht op onze website is destijds door andere iPhone websites weggehoond mede door de bron: De Dailymail. Het is geen chique krant en heeft een hoog Telegraaf gehalte. Desalniettemin lijkt het er dus steeds meer op dat de iPhone Nano toch gaat komen begin januari. Op 12 december dook het iPhone nano gerucht weer op. Te vroeg om te juichen maar vandaag verschenen er op idealschina.com ook de eerste 3D plaatjes van de mal voor de iPhone Nano.

De plaatjes zouden afkomstig zijn van accessoirefabrikant XSKN. Via deze fabrikant lekten eerder al afbeeldingen uit van hoesjes voor de iPhone 3G die later bleken te kloppen. Volgens insiders begint de productie van de iPhone nano op 20 december en zal Steve Jobs begin januari op de Mac World expo de iPhone nano officieel lanceren. Via medewerkers van Walmarkt lekte dit weekend ook uit dat Apple alles op alles heeft gezet om de iPhone nano al voor de kerst in de winkels te krijgen. Een andere hint is te vinden op de website van de Macworld expo. Daarop staat:
even the small talk will be big.

De uiteindelijke naam is nog niet bekend en wat voor features er allemaal op zitten blijft voorlopig nog onduidelijk.

Bron iPhone nano case: idealschina

 
 

Pastebud plakt tekst van andere gebruikers

Pastebud de nieuwe manier om tekst te kopiëren en te plakken heeft een vervelende bug. Op een een of andere manier krijgen Pastebud gebruikers soms de tekst van het clipboard van een andere gebruiker. Erg vervelend als je het gebruikt voor gevoelige informatie. De maker van Pastebud, Jed Schmidt zegt dat hij de bug heeft gevonden en het nu is opgelost.

Bron: technologizer.com

 
 

Update Nu.nl applicatie

Enkele dagen geleden publiceerde Nu.nl een update van de Nu.nl
applicatie. In de "meer" categorie zat een bugje en die is te
verhelpen met de zojuist gelanceerde 2.01 update.

 
 

4 GB iPhone nano

Een rondje langs de internationale kranten leverde vanmorgen o.a. een bericht op in de New York Post dat Walmart alles op alles heeft gezet om een kleinere 4GB iPhone voor de kerst te kunnen leveren. Dat is dus niet gelukt maar wel een bevestiging van het bericht van gisteren dat er een iPhone nano op komst is. Een andere hint zijn de uitnodigingen van de Macworld expo. Daarop staat: even the small talk will be big.


Bron: New York Post

 
 

it's a Nano!

Waarschijnlijk zien we Steve Jobs begin januari op de Macworld Expo in San Francisco met een kleinere versie van de iPhone 3G. De voorspellingen van de Dailymail waar wij al eerder over schreven en waar op andere websites nogal lacherig over is gedaan komt dus deels uit. De nieuwe gegevens komen van een Chinese website die doorgaans op basis van tips van fabrikanten al eerder voorspellingen heeft gedaan die zijn uitgekomen. De iPhone nano is iets dikker dan een iPod Nano maar de hoogte is exact hetzelfde.

Volgens geruchten worden er al vanaf 20 december 60 tot 80.000 iPhone nano's per dag gemaakt.

Op de website staat ook dat dat de productie van de iPhone 3G in november al is gestopt. Dat is meestal een voorteken dat er een nieuw model aankomt.

 
 

SMS over ontmaagding...

 
 

Update Nu.nl nu beschikbaar

De update van Nu.nl is nu beschikbaar in de App Store. De applicatie
is inmiddels 50.000 keer gedownload binnen een maand. Ter vergelijking
de NOS teletekst applicatie haalde binnen een maand een score van 35.000 downloads.
Update: er zit een bug in de 2.0 versie van Nu.nl en er komt later deze week een update.

Bron: Peperzaken

 
 

ZiPhone domein kost minimaal $50.000

De website van de Italiaanse hacker Zibri staat sinds gisteren te koop. Ongeveer 6 miljoen mensen hebben zijn programma ZiPhone om de iPhone 2G te unlocken gedownload. Zoals we vorige maand al melden is Zibri vader geworden en heeft hij daarom geen tijd meer voor iPhone achtige hack projecten.

In september kondigde Zibri nog aan dat hij heel ver was met een 3G unlock en dat hij verbaasd was hoe eenvoudig het was. Later kwam hij nog met een Quicktime filmpje die je iPhone kon laten crashen maar de opvolger van zijn bij elkaar gescharrelde iPhone 2G unlock is nooit gekomen. Om zijn domein te kopen moet je eerst 50 dollar doneren daarna mag je bieden. Het hoogste bod krijgt het domein ziphone.org

Zibri zou Zibri niet zijn als er nog een addertje onder het gras zit: Als Zibri niet tevreden is met de hoogte van het hoogste bod gaat hij al het geld weer terug storten en gaat de verkoop van zijn domein niet door. Zibri denkt minimaal 50.000 dollar te kunnen vragen voor zijn domein.

Bieden kan tot 20 januari 2009. Als de hoogste bieder niet voor 10 februari 2009 heeft betaald gaat het domein naar de volgende bieder.

Bron: ziphone.org

 
 

Copy and Paste tussen Safari en Mail

Pastebud heeft een manier bedacht om tekst te kopiëren tussen Safari en mail. Pastebud maakt gebruik van Javascriptjes en maakt via een bookmark een selectie van de tekst die je wil kopiëren. Tekst van een internetpagina is hierdoor in een mail bericht te plakken.

Bedenker van Pastebud Jed Schmidt heeft het een week getest en legt nu de laatste hand aan de lancering van de website waar je vanaf morgen meer informatie kan vinden. Via Twitter @pastebud kan je alvast iets meer te weten komen over Pastebud.

Bron: Gizmodo

 
 

iPhone accu kan 12X langer mee gaan

Dit bericht was vorige maand te lezen in alle grote Canadese kranten. Helaas is het nog niet verder opgepikt. Een student elektrotechniek aan de Universiteit van Carleton in Ottawa, Canada heeft iets uitgevonden waardoor de accu van een iPhone tot 12 keer langer mee gaat.

Student Atif Shamim heeft alle bedrading in een GSM die verbonden is met de antenne verwijderd en de bedrading vervangen door een draadloze connectie die aanzienlijk minder energie verbruikt. De bedrading zorgt ervoor dat er veel energie verloren gaat. Door zijn uitvinding gebruikt een iPhone 12 keer minder energie en daarbij is zijn uitvinding ook nog eens veel goedkoper om te produceren.

De uitvinding is inmiddels door deskundigen onder de loep genomen en ook zij zijn zeer enthousiast:
“excellent integration of system design, material sciences and electromagnetic antenna design.”

Shamim heeft eerst patent aangevraagd in de VS en Canada met de wetenschap dat zijn vinding wel eens zou kunnen zorgen voor een revolutie in het ontwerp van smartphones. Hij noemt met name de iPhone 3G: "it’s like a power-sucking machine”.

Tijd dus voor de ontwerpers in Cupertino om eens contact op te nemen met Shamim zodat de volgende generatie iPhone 1,5 week werkt op een laadcyclus in plaats van de huidige 24 uur.

Bron: Carleton Universiteit Canada en goodcleantech.com

 
 

Prepaid AT&T iPhone 3G pas in 2009

AT&T kondigde afgelopen zomer aan dat ze dit jaar met een prepaid versie zou komen van de iPhone 3G. $599 voor de 8 GB iPhone 3G en $699 voor de 16 GB versie. Volgens AT&T gaat het nu volgend jaar gebeuren en volgens Silicon Alley insider al vrij snel na de kerst uitverkoop in de VS...

Bron: alleyinsider

 
 

Uitgelekte foto van Nokia met Touch Screen

De onderstaande afbeelding is een foto van een Nokia die vermoedelijk volgend jaar op de markt komt. Naam en type zijn nog onbekend. In ieder geval heeft de Nokia XX een Touch Screen en qua vormgeving lijkt hij erg op de iPhone.